DICK HARRISON – Premiär för ny bokserie om personer som format vår historia

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Historiska Medias seriesatsningar Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia har rosats av såväl kritiker som läsare för sina välskrivna, djuplodade historieskildringar i lättillgängligt format. Nu utökas konceptet med en helt ny Biografi-serie, i vilken läsaren får möta personer som varit med och format vår myllrande historia. Bokserien inleds våren 2021 med tre karismatiska men vitt skilda personligheter: Kleopatra, Julius Caesar och Olof Palme.

I den helt nya bokserien Biografi porträtteras historiska mega-kändisar vars berömdhet färdats genom årtusenden, eller profiler som varit betydelsefulla för sitt land och dess utveckling. Precis som med bokserierna Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia, erbjuds här utmärkt läsning för alla med intresse för historia, paketerat i ett nätt format och sidomfång.

— I vår nya seriesatsning möter vi personöden som satt avtryck, i ett format som är lätt att ta med sig till den bästa läsplatsen, säger förläggare Lena Amurén.

Kleopatra, Dick Harrison
Det är en historisk ironi att vi inte vet hur världens mest ryktbara skönhetsdrottning såg ut. Inga porträttlika avbildningar finns bevarade av den egyptiska härskarinnan Kleopatra. Vi är hänvisade till vinklade romerska skildringar, där hon förför och duperar män. I sin lättillgängliga biografi tränger Dick Harrison bortom myternas Kleopatra. Här bemöts de hisnande skrönorna om blodtörst, sexmissbruk och giftormar. Istället kommer vi närmare regenten, realpolitikern, fyrabarnsmodern, kvinnan.

Julius Caesar, Dick Harrison
Ingen kan undgå att känna till hans namn, mannen som gav upphov till titeln kejsare – Caesar. Odödliggjord genom filmer, pjäser, Asterix-album och inte minst gärningen som Roms härskare. I denna behändiga biografi över mannen som blev ett begrepp, tecknar Dick Harrison den
motsägelsefulla bilden av människan bakom myten.

Olof Palme, Dick Harrison
I stort sett alla nu levande svenskar vet vad som hände på Sveavägen den 28 februari 1986. Det var ett extraordinärt levnadsöde som tog slut i förtid, och bilden av Olof Palme är motsägelsefull. Älskad av sina meningsfränder men hatad av sina motståndare var han överklassgrabben som blev arbetarrörelsens förkämpe. I denna biografi skildrar Dick Harrison en av Sveriges mest inflytelserika politiker i modern tid.
Släpps: 15 mars

Historiska Medias främsta kännetecken är utgivningen av populärhistorisk och samhällsnära sakprosa samt historiska romaner och deckare. Bland våra författare finns välkända namn som Antony Beevor, Anna Lihammer, Dick Harrison och Maria Gustavsdotter.

© Historiska Media

print

Våra samarbetspartners