DICK HARRISON bland nya titlar i Historia för alla!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Historiska Media fortsätter sin satsning på bokserierna Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia, som erbjuder kvalificerade historieskildringar i ett kortare och mer behändigt format. Böckerna har rosats av kritiker och läsare, vilket speglar att historieintresset i Sverige är starkt – men att alla inte har tid att läsa djuplodande tegelstenar.

– Det är glädjande att dessa bokserier har hittat sina läsare, uppenbarligen finns ett stort intresse för historia i vårt land, säger Historiska Medias förlagschef Erik Osvalds och tillägger:

– Vi arbetar vidare med denna satsning, som även innefattar ljudböcker och e-böcker. Nu i september 2020 ger Historiska Media ut tre nya delar i Världens dramatiska historia: Kampen om Romarriket, Första världskriget och Titanic, samt en ny del i Sveriges dramatiska historia: Visby brandskattning.

Nya titlar i bokserierna Världens dramatiska historia och Sveriges dramatiska historia
Format: Mjukband, ca 170 sidor
Utkommer även som ljudböcker!

»Böckernas korta format gör de stora händelserna behagligt lättillgängliga och innehållet bygger på grundlig forskning. Harrison får också till en fin balans mellan torr statistik och rörande ögonvittnesskildringar.« Sydsvenskan
»Lockar till sträckläsning. Kapitlen är väl avgränsade och greppbara, översiktliga men samtidigt tryfferade med väldokumenterade specifika exempel som levandegör historien … stimulerande läsning för historieintresserade.« BTJ

Tomas Blom är skribent med en bakgrund som radioman och TV-författare. De senaste 30 åren har han skrivit ett stort antal böcker inom såväl fack- som skönlitteratur, inte minst populärhistoriska ungdomsböcker. Detta varvat med manusmedverkan i en rad tv-serier, såsom Anno 1790 och Sveriges historia, samt regelbundna artiklar i historiska tidskrifter.

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet. Han har blivit känd för en större publik genom sin medverkan som sakkunnig i tv och radio och för sin medryckande berättarstil. Dick Harrison har skrivit ett sjuttiotal böcker, främst facklitteratur men även skönlitteratur. 2020 är han även aktuell med ett nytt standardverk om Sveriges medeltid.

Eva Queckfeldt är filosofie doktor i historia. Hon undervisade under många år på Historiska institutionen vid Lunds universitet. Med lång pedagogisk erfarenhet har hon förmågan att levandegöra det förflutna, att få läsaren att fundera vidare och att, inte minst, visa att det förflutna har många paralleller till dagens värld.

© Historiska Media

print

Våra samarbetspartners