JOSÉ GONZÁLEZ bland nyheter från Playground v. 7

Klicka på bilden, för att se hela bilden

JOSÉ GONZÁLEZ SLÄPPER NY MUSIK FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEDAN 2015
För två år sedan, den 17 februari 2015, släppte José González sitt senaste album, Vestiges & Claws. I onsdags presenterade González sin nya låt El Invento, hans första på spanska vilket är hans argentinska föräldrars modersmål. Han uruppförde El Invento på SVT:s En kväll för Nobel i december 2020.

VICTOR CRONE SLÄPPER NYA SINGELN RAINS IDAG
Idag släpper Victor Crone sin nya singel Rains via Roxy Recordings.
Crone medverkade i Melodifestivalen 2020, där han tog sig direkt till final med låten Troubled Waters. Han har tidigare tävlat i Eurovision med låten Storm där han representerade Estland. Storm blev under sommaren 2019 en radiohit på hemmaplan i Sverige, och singeln har sålt guld.
Victor Crone har även samarbetat med dj:ar som Tungevaag & Raaban på Take Me Away från 2019 och Coming Up från 2017, samt med den estländska dj:n Syn Cole. Totalt har han över 76 miljoner streams på Spotify på sina egna låtar tillsammans med samarbeten och låtar han varit med och skrivit. Förra sommaren var Crone gäst hos Lotta på Liseberg där han premiärspelade låten Yes, I Will Wait som i början av 2021 tog sig till topp 20 på den svenska radiolistan.
På nya singeln Rains har han ännu en gång samarbetat och skrivit tillsammans med Herman Gardarfve och David Lindgren Zacharias.
Victor Crone om Rains:
”Det är en låt om saknad och det svåra i att släppa, att gå vidare från gammal kärlek.”

NY LÅT FRÅN JOAKIM MOLITOR – ROADS
Joakim Molitor bjuder ännu en gång på en positiv, upplyftande poplåt. På nya Roads slår han sig samman med svenska stjärnskottet och låtskrivaren Aniela Eklund (Nicky Romero, Rhys, LOVA, Vigiland, Peg Parnevik, Tungevaag & Raaban, Hanna Ferm m.fl.) och bjuder in brittiska artisten Franky på sång. Bland Frankys största influenser hittar vi funk från den gamla skolan, disco, R&B och pop från idag, och samtliga genrer har präglat låten. Tänk Icona Pop i discosamarbete med Bee Gees och Donna Summer år 2021. Franky har hyllats av Clash Magazine, EQ Music och Line of Best Fit, och har både spelats på BBC Introducing och framträtt live i kanalen. Den nya singeln kickar igång det nya året med stil, och ger oss glitter och fest när vi som mest behöver det.
Franky om låten:
“I feel like this track blends the worlds of pop and dance really well, it’s a great combination of the two genres coming together which I really like about this collaboration. I also feel like a lot of people can relate to this song, in that having that one person in your life that you always come back to. Even if you’ve parted ways and gone down separate roads, the roads always seem to bring you back together”

JENNY HVAL & HÅVARD VOLDEN SLÄPPER NYTT MED LOST GIRLS
Norska duon Lost Girls, bestående av artisten och låtskrivaren Jenny Hval och multiinstrumentalisten Håvard Volden, meddelar att de kommer släppa sitt debutalbum Menneskekollektivet digitalt den 26 mars och fysiskt den 23 april. Titelspåret släpps idag som en föraning om vad vi kan vänta oss på albumet.
Trots att Menneskekollektivet blir duons första album är detta på intet sätt ett nytt samarbete, utan Hval och Volden har under mer än tio år varit musikpartners. Genremässigt pendlar de mellan klubb-beats och improviserad gitarr, spoken word och melodisk sång, abstrakta och harmoniska syntslingor. Tillsammans tillät de sig experimentera såväl instrumentellt som sång- och låttextmässigt under fria former när de trädde in i studion för snart ett år sedan.
Jenny Hval förklarar hur titelspåret Menneskekollektivet blev till:
“The song started out with some synth chords Håvard played. I felt they sounded like the beginning of the world, or a world, so I wanted to improvise words to them that somehow expressed a beginning of a world. They don’t make sense like a written lyric should, but they are trying to make sense of something, a moment, a slow transition. On this track, the voice, and the music too, slowly makes its way from alone to together.”

SHURA GER OSS NYA SINGELN OBSESSION OCH MEDDELAR SLÄPP AV DELUXEPLATTA
2019 släppte Shura albumet forevher, till kritikernas och fansens stora glädje. Nu meddelar Shura att en deluxeversion av albumet kommer att släppas den 19 mars, och parallellt med denna nyhet bjuder hon på den sprillans nya låten obsession.
Albumet består av de elva spåren från originalversionen plus nio extra låtar, inklusive akustiska versioner av albumspåren, Bandcamp-singeln magazine launch (demo), fjolårets samarbete med Ivy Sole – elevator girl – samt obsession och ännu en aldrig tidigare släppt låt.
Shura har etablerat sig som en ärlig och rolig HBTQ-röst på popscenen, och med relaterbara forevher – som centrerades kring kärlek och hur vi talar om kärlek – nådde hon nya kreativa höjder.

DURAND JONES & THE INDICATIONS OMTOLKAR CRUISIN’ IN THE PARK
Durand Jones & The Indications har slagit sig samman med Luz Elena Mendoza från bandet Y La Bamba för att omtolka de förras omtalade singel Cruisin’ To The Park från 2019. Genom samarbetet sammanflätas den chicano-kultur som Durand Jones & The Indications ville fånga på originallåten med bandets säregna soul. Mendozas sång på spanska kompletterar låten perfekt.
Bandmedlemmen Aaron Frazer berättar om samarbetet:
“Sometimes you meet someone and feel an instant connection – Luz Elena Mendoza is one of those people. We were lucky enough to spend a few weeks on the road with Luz’s band Y La Bamba in February of 2020. Hearing Luz’s angelic voice emanate from the P.A. night after night was sheer magic. We knew we had to figure out a way to collaborate, and we’ve long wanted to honor the large Spanish-speaking part of our fanbase. So many legendary artists have put out versions of their songs in other languages, and at a time when we’re all dealing with isolation, it’s a beautiful reminder that this music has no borders.”
Crusin’ To The Parque (feat. Y La Bamba) är bandets första release sedan de släppte Power To The People i oktober förra året, strax före det amerikanska presidentvalet.

EX:RE SLÄPPER NY VERSION AV DEBUTALBUMET
Elena Tonra från Daughter återvänder till sitt alter ego Ex:Re och presenterar nu en nytolkning av sitt debutsoloalbum.
Ex:Re with 12 Ensemble, som släpps digitalt idag, är ett samarbete mellan Tonra, den klassiska kompositören Josephine Stephenson och en av Storbritanniens ledande stråkorkestrar, 12 Ensemble.
Första spåret Where The Time Went från albumet finns med video.

NY SINGEL FRÅN ’68 – BAD BITE
Atlanta-duon ’68 släppte i veckan nya singeln Bad Bite från sitt efterlängtade kommande studioalbum Give One Take One som landar den 26 mars.
Den medföljande videon är noggrant ritad för hand och animerad av vokalisten och gitarristen Josh Scogin (The Chariot, Norma Jean), och i sann ’68-anda är både singeln och videon råa och svävande med en stor dos humor.

DEL AMITRI SLÄPPER NYA LÅTEN IT’S FEELINGS
Del Amitri återvänder med sin nya singel It’s Feelings. Singeln föregår kommande albumet Fatal Mistakes som blir deras första studioalbum på 19 år när det släpps den 14 maj.
It’s Feelings är producerad av Dan Austin (Biffy Clyro, You Me At Six).

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners