ADOLPHSON & FALK bland nyheter från Playground v. 36

Klicka på bilden, för att se hela bilden

NY SINGEL FRÅN JULIA LOGAN
Everly, Foreverly är Julia Logans andra singel.
Likt artister som Karen Dalton och Jim Ford söker även Logan efter tröst, uppriktighet och tyst medmänsklig förståelse i högljudda tider av kaos.
”Låten handlar om familjebanden som kopplar ihop oss, även när en av oss inte ser vägen ut ur mörkret,” säger hon. ”Till slut är ju familjen en krets som varar i längden.”
Upphovet till låten är en akustisk gitarr av märket Gibson Everly som Julia Logan fick ärva efter sin morbror och som blivit hennes favoritinstrument. Daniel Bengtson producerar, Kyle Crane (Neko Case, Daniel Lanois, M. Ward, Bon Iver) trummar och Peter Morén (Peter, Bjorn and John) spelar bas.

KRISTOFER ÅSTRÖM SLÄPPER SINGEL FRÅN SITT KOMMANDE ALBUM
Another Love är namnet på den andra singeln från Kristofer Åströms efterlängtade album Hard Times som släpps i slutet av oktober.
Another Love är en duett med ingen mindre än Britta Persson som vi inte hört ifrån under lång tid. Hon sjöng också tillsammans med Åström på hans album Sinkadus 2009. Sången är sorgesamt melankolisk och handlar om att bli lämnad.
Kristofer Åström släppte sitt senaste album 2015 och har sedan dess levererat EP:n Pipe Dream. Han har nu återvänt till sitt tidiga sound som la grunden för en hel genre, Northern Blues.

NY SINGEL FRÅN ADRIANNE LENKER OCH ALBUM I OKTOBER
Adrianne Lenker, känd från Big Thief, släpper två nya album vid namn songs och instrumentals den 23 oktober.
Som album är songs och instrumentals två vitt skilda samlingar låtar, skrivna och inspelade i april efter att Big Thief blev tvungna att avbryta sin turné på grund av coronaviruset. Väl tillbaka i USA isolerade sig Lenker i en stuga i bergen för att skriva och spela in musik tillsammans med ljudteknikern Philip Weinrobe, helt analogt.
Första singeln som släpptes i veckan, anything, är ett perfekt exempel på Lenkers förmåga att på ett introspektivt sätt skapa magi med sin vackra musik och sin fängslande röst.

VICTOR CRONE SLÄPPER REMIX
Victor Crone släpper idag en remix på senaste singeln Yes, I Will Wait, ett samarbete med den Stockholmsbaserade producenten PRETTY YOUNG.
Victor Crone tog sig direkt till årets final av Melodifestivalen med låten Troubled Waters. Förra året tävlade han i Eurovision med låten Storm där han representerade Estland. Storm blev en radiohit på hemmaplan i Sverige och har även sålt guld.
Victor Crone har under sommaren framfört den nya singeln när han har varit gäst hos Lotta på Liseberg och SVT Sommarlov.
Yes, I Will Wait är adderad på Rix FM och Victor Crone har nyligen medverkat på Rix FM:s hemmafestival Hemma hos.

ADOLPHSON & FALK HYLLAR UPPSALAS MUSEIJÄRNVÄG
I Adolphson & Falks nya låt En Lennakatt hyllar duon Uppsalas museijärnväg, och låten släpps till stöd för föreningen Stockholm–Roslagens järnvägar.
I mer än 40 år har Anders Falk upplevt Lennakattens karakteristiska och ljudliga framfart över Uppsalaslätten från sitt sommarhus och varje år njutit av en åktur. Länge har tanken grott att stödja föreningen med en specialskriven låt. Rytmen från tåget mot rälsen loopades och gav låtens tempo och ångvisslans tonhöjd styrde tonarten till E-moll – perfekt till en tågblues!

ORIANTHI SLÄPPER ALBUMET O I NOVEMBER
Orianthi är en sann gitarrhjälte. Hon handplockades av Michael Jackson för att vara hans gitarrist under This Is It-turnén, en turné som inte blev av eftersom Jackson tragiskt gick bort. Hon har även varit med i Alice Coopers band och spelat med Steve Vai, Santana och Richie Sambora.
Orianthi släpper den 6 november en splitterny skiva, som fått titeln O och som producerats av Marti Fredriksen, som även varit med och skrivit låtarna. Fredriksen är i sammanhanget en tungviktare som bland mycket annat skrivit låtar åt Aerosmith, Scorpions, Mötley Crüe, Ozzy, Mick Jagger och Carrie Underwood. I veckan delade Orianthi med sig av en första singel från albumet, Sinner’s Hymn.
Detta är Orianthis fjärde soloplatta. Hon fick en stor hit 2009 med låten According to You som certifierats platina i USA (mer än en miljon sålda ex).

WHAT A TIME – NY SINGEL MED FICKLE FRIENDS
Indiepopbandet Fickle Friends från Brighton släpper nya singeln What A Time, skriven och inspelad under den speciella coronavåren 2020. Den handlar passande nog om att finna ro i en orolig värld:
“We started this year addicted to the news and quickly started to feel both powerless and crushed beneath it. I think we have all felt the importance of being socially conscious in this weird time but it’s also been important to give yourself some space to reflect. In your room, playing your favourite music loudly, blocking out the noise for a while. We wanted to write something that portrays that feeling of escapism… so we went a bit outside the FF box in terms of production on this one.”

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners