MATTHEW E. WHITE bland nyheter från Playground v. 3

Klicka på bilden, för att se hela bilden

MATTHEW E. WHITE OCH LONNIE HOLLEY SAMARBETAR PÅ KOMMANDE ALBUM
Idag avslöjar Matthew E. White och Lonnie Holley nyheten att de kommer att släppa en ny platta tillsammans.
Albumet Broken Mirror: A Selfie Reflection är en blandning av Whites kompositioner och Holleys texter och sång, och beskrivs som en sydländsk folkrockplatta. Släppet sker den 9 april via Spacebomb/Jagjaguwar, och första singeln som finns ute för lyssning redan nu heter This Here Jungle of Moderness/Composition 14.

TINDERSTICKS AVSLÖJAR ALBUMDETALJER
Idag meddelar Tindersticks att ett nytt album är på gång. Distractions, som albumet heter, kommer att släppas den 19 februari via City Slang/Playground.
Nyheten firas med singeln Man Alone (Can’t Stop The Fadin’), albumets öppningslåt och dessutom Tindersticks längsta någonsin. Låtens hypnotiska, pulserande bas bär upp Stuart Staples mantraliknande sång, och med sin upprepning distanserar sig Man Alone (Can’t Stop The Fadin’) från konventionella låtstrukturer för att istället skapa en helt egen uppbyggnad.
Distractions följer upp bandets hyllade senaste fullängdare No Treasure But Hope från 2019.

BICEPS ALBUM ISLES UTE NU
Den nordirländska elektroduon Bicep bestående av Matt McBriar och Andy Ferguson släpper idag sitt efterlängtade andra studioalbum Isles via Ninja Tune/Playground. Albumet följer upp deras populära, självbetitlade debut från 2017.
Med singlarna Atlas, Saku och Apricots (Billboards #1 Dance Track 2020) uppvisar Bicep djup musikalisk kunskap och oklanderlig produktion när de gräver djupare ner i de ljud, känslor och erfarenheter som har influerat deras liv och musik.

JAMES YORKSTON OCH THE SECOND HAND ORCHESTRA SLÄPPER SITT SAMARBETSALBUM IDAG
Idag släpper skotske singer-songwritern James Yorkston albumet The Wide, Wide River tillsammans med svenska The Second Hand Orchestra. Albumet kom till genom en blomstrande vänskap mellan Yorkston och Karl-Jonas Winqvist, musikproducenten och dirigenten av The Second Hand Orchestra.
Plattan spelades in och mixades i Stockholm med några av landets främsta musiker: Cecilia Österholm (en av Sveriges mest välrenommerade nyckelharpister), Emma Nordenstam (piano & cello) och Ulrika Gyllenberg (violin), och ihop med Yorkstons fallenhet för låtskriveri och improvisation skapades en unik ljudbild.

BAD RELIGION SLÄPPER SINGELN EMANCIPATION OF THE MIND
I onsdags, i samband med att Joe Biden svors in som president i USA, släppte Bad Religion singeln Emancipation Of The Mind. Bad Religions sångare Greg Graffin, som även skrivit låten, kommenterar så här:
“I think the song really is a celebration of enlightenment values that can be cultivated through enthusiastic learning and open-mindedness. So often we’re told what to think. But learning how to think (as opposed to learning what to think) is a true feeling of emancipation from the constraints of indoctrination that are so commonplace in our society.”
Bad Religon har länge varit fanbärare för demokrati, jämlikhet och utbildning. Vikten av att tillåtas att tala och tänka fritt, och respekten för de demokratiska principerna har alltid varit ledstjärnor för bandet, som sedan 80-talet levererat medveten och politisk punrock av den högsta skolan.

GUCCIHIGHWATERS ALBUM JOKE’S ON YOU UTE NU
Artisten guccihighwaters, bördig från Irland men numera verksam i USA, släpper idag sitt andra album joke’s on you. Han är en av de mest framträdande figurerna inom indie-emo-rap, en genre som vuxit lavinartat i popularitet på senare tid.
Morgan Murphy, mannen bakom artistnamnet guccihighwaters, gick för detta album tillbaka till sättet han brukade producera musik på när han var yngre: isolerad i ett rum med endast en laptop och grundläggande musikutrustning till hands. Även i låttexterna gör Murphy besök i sitt förflutna, och återvänder till en tid där hans tysta, introverta personlighet ofta ledde till att han hamnade i skuggan av sina kamrater. Albumtiteln joke’s on you agerar en sorts känga till de som tvivlade på honom i början av hans karriär. Nu har han byggt upp en imponerande fanskara, och hans musik streamar multum.

GOAT GIRL BJUDER PÅ NY LÅT INFÖR ALBUMET
Goat Girls nya album On All Fours släpps nästa fredag den 29 januari, och är producerat av Dan Carey (Kae Tempest, Black Midi och Franz Ferdinand) i södra London under första delen av 2020.
På albumet styr bandet bort från de konfronterande texter vi hörde på deras självbetitlade debutalbum, och indikerar istället ett mognare perspektiv där världens orättvisor istället hamnar i centrum. Inför albumsläppet släpper de idag en ny singel som heter Badibaba, med en tillhörande lyric-video.

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners