HEDEROS & HELLBERG bland nyheter från Playground v. 2

Klicka på bilden, för att se hela bilden

NYTT ALBUM FRÅN HEDEROS & HELLBERG KOMMER DEN 12 FEBRUARI
FÖRSTA SINGELN UTE NU – GÄSTAS AV FRIDA HYVÖNEN OCH CHRISTIAN KJELLVANDER

20 år efter senaste studioalbumet Together in the Darkness, kommer livstecknet Puff – en singel från kommande albumet Tillsammans mot ljuset som släpps den 12 februari. Här bjuds vi på nytt material på svenska, inspelat på samma plats som sist, Silencestudion i Koppom, Värmland. Martin Hederos bakom piano/orgel och Mattias Hellberg på sång har skrivit Puff tillsammans, och Frida Hyvönen och Christian Kjellvander gästar på låten.
Mattias Hellberg och Martin Hederos, bördiga från Karlstad, spelade tillsammans i rockbandet Nymphet Noodlers. Hederos & Hellberg  blev en musikduo som var aktiv från början av 2000 till 2003.  Duon släppte två fullängdsalbum, en EP och en liveplatta. Den självbetitlade debutskivan släpptes 2000 och innehöll covers  på väl utvalda rocklåtar i avskalade versioner, med Martin Hederos på piano och Mattias Hellberg på sång och munspel. Året därpå kom uppföljaren  Together in the Darkness, med en blandning av covers och eget material.
Hederos & Hellberg turnerade flitigt i Skandinavien men även i Europa
där de också fick strålande recensioner.

SLEAFORD SLÄPPER EFTERLÄNGTADE ALBUMET SPARE RIBS IDAG
Engelska duon Sleaford Mods återvänder med sin säregna humor och charm när vi som mest behöver den. På det sjätte studioalbumet Spare Ribs hör vi den karismatiske, polemiske Jason Williamson och hans skicklige kumpan Andrew Fearn dela ut kängor mot hyckleri, ojämlikhet och apati, på det där alldeles unikt råa och humoristiska viset som duon gjort till sitt signum. Det sparkas friskt uppåt mot den brittiska regeringen, och Sleaford Mods tillåter sig själva i den ljudmässiga självsäkerhet som vuxit fram genom åren att utforska gränserna för sin elektroniska punk.
Spare Ribs har redan hyllats i brittisk press. NME skriver bl.a. att detta är deras bästa album hittills och ger det högsta betyg. På albumet medverkar Amy Taylor från australiska bandet Amyl and the Sniffers, plus brittiska nykomlingen Billy Nomates.

IRYA GMEYNER & MARTIN HEDEROS GÖR MUSIKEN TILL TUNNA BLÅ LINJEN
Kompositörsduon Irya Gmeyner och Martin Hederos gör soundtracket till SVT:s stora dramasatsning Tunna blå linjen i tio avsnitt som har premiär den 17 januari. Linnea Olsson, Amanda Werne, Sebastian Öberg m.fl. medverkar på albumet. Gmeyner och Hederos har tidigare skrivit musik till SVT-serien Systrar 1968, som vann RIA-priset 2019 för årets bästa TV-seriemusik. Duon har tidigare spelat tillsammans i band.
Tunna blå linjen utspelar sig i Malmö och skildrar en realistisk nutid som kretsar kring sex unga poliser. En kärlekshistoria mellan huvudkaraktärerna Sara och Magnus driver berättelsen framåt i en relationsmässig berg- och dalbana på många plan. Serien känns varm och äkta med mycket realism, igenkänning, gråt och skratt. I rollerna ser vi bland andra Amanda Jansson, Gizem Erdogan, Oscar Töringe och Anna Sise.

PERFUME GENIUS SLÄPPER REMIXALBUM
Idag släpper Perfume Genius en remix av låten Your Body Changes Everything, signerad Boy Harsher. Parallellt med den nya remixen avslöjar Mike Hadreas alias Perfume Genius att ett helt remixalbum, Immediately Remixes, kommer att släppas den 19 februari.
Albumet innehåller remixar av samtliga låtar på det kritikerrosade albumet Set My Heart On Fire som kom förra året. För dessa står bland andra Actress, A.G. Cook, Boy Harsher, Danny L Harle, Initial Talk, Jaakko Eino Kalevi, Jenny Hval, Jim-E Stack, Katie Dey, Koreless, Nídia, Planningtorock och Westerman.

PINEGROVES FILM OCH SOUNDTRACK UTE IDAG
Amperland, NY är Pinegroves nya samling låtar som även agerar soundtrack till filmen med samma namn som har premiär ikväll. Samlingen består av 21 helt nya studioinspelningar av låtar från hela Pinegroves karriär och katalog. Inspelningen ägde rum i det som var bandets hem och studio i fyra år, ett hus beläget i delstaten New York som de gav namnet Amperland.
Filmen Amperland, NY har premiär idag kl. 18:00 svensk tid, och bandet kommer att delta i en livechatt med fansen under tiden.

TVÄRVÄGEN MED NYTT MATERIAL
They Were Already Here är ett nytt stycke pianomusik från Tvärvägen. Det har ett löst släktskap med tidigare utgivna Phantom Signals och bygger på några gemensamma motiv, samtidigt som det står i egen rätt, långsamt och stadigt, med ett ljusare anslag men samma vidd och djup.
Tvärvägen har tidigare gett ut fyra album.

NY SINGEL MED GUCCIHIGHWATERS
Nu släpper guccihighwaters sin nya singel hold somebody från kommande albumet joke’s on you.
Indie-emo-rap har blivit en av de snabbast växande genrerna i dagens musikscen, och guccihighwaters är en av nyckelartisterna. Från ett perspektiv i underläge skildrar Morgan Murphy, killen bakom artistnamnet guccihighwaters, hur det är att vara ung i USA idag. Kanske är man blyg och har svårt att vara social. Kanske kommer man från knappa förhållanden och är till på köpet invandrare. Allt detta stämmer på Murphy som flyttade från Irland till USA i tonåren, men han har snabbt lyckats bygga en karriär och en trogen fanbase.
Nu kommer singeln hold somebody där guccihighwaters gästas av Powfu som står bakom megahiten Deathbed (Coffee For Your Head). Albumet joke’s on you, guccihighwaters andra, släpps 22 januari.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners