SHAME kommer till Stockholm i höst

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hyllade shame kommer till Stockholm – 31 oktober spelar de på Debaser

Nästan exakt tre år efter den hyllade succédebuten återvänder ett av Storbritanniens hetaste, nya rockband. På fredag släpps både shames album ”Drunk Tank Pink” och biljetterna till bandets konsert i Stockholm 31 oktober.

Redan innan shame avtäckte debutskivan ”Songs Of Praise” 2018 hade de tagit sig till fronten av Londons nya punkscen och hyllats som ett av Storbritanniens absolut mest lovande band. Deras enorma energi och kaotiska spelningar lade grunden till en stor hype, som sedan överträffades av de oemotståndliga singlarna ”One Rizla” och ”Concrete”. Därför var det inte särskilt förvånande att deras första Sverigespelning sålde ut långt i förväg. De som hann skaffa biljett i tid fick en ordentlig omgång då shame spelade i Stockholm våren 2018. Nu får vi äntligen en ny chans – 31 oktober tar shame över Debaser Strand.

shame har utvecklats enormt sedan den hyllade debuten. Det finns passager på det nya albumet ”Drunk Tank Pink” där det faktiskt är svårt att greppa att det rör sig om samma band som knockade oss med sin uppkäftiga råhet 2018. Det som tidigare kändes kaxigt, opolerat och lovande har nu fått en helt annan tyngd, ett helt annat fokus. Både låtskrivandet och produktionen har tagit stora steg framåt. Och plötsligt kan shame – bara två album in i karriären – mäta sig med giganterna på postpunkhimlen.

Datum: 31 oktober
Plats: Debaser Strand, Stockholm

© FKP Scorpio

print

Våra samarbetspartners