MANDO DIAO & TITIYO bland nyheter från Playground Music v. 33

Klicka på bilden, för att se hela bilden

MANDO DIAO OCH TITIYO SAMARBETAR ÅTERIGEN
Tidigare i somras släpptes en ny version av låten Långsamt, från kritikerhyllade albumet I solnedgången, som en ny duett inspelad av Mando Diao och Titiyo. Samarbetet resulterade inte bara i mycket kärlek från fansen och radiospelningar, utan det gav även mersmak och fick artisterna att gå in i studion igen för att spela in Sorgen från samma album. Detta är en låt som varit en favorit för Titiyo sedan hon hörde den för första gången, och hennes vissling i låten känns som att den varit där hela tiden – så naturlig och så rätt.
När Jens Siverstedt från Mando Diao skrev låten från början ville han sätta ord och melodi på sorg genom livet. Han berättar:
”Sorgen är en låt som betraktar de tunga och mörka stunder som följer oss i livet. I studion när vi mötte Titiyo blev vi i bandet helt tagna av hennes vissling, det soundet och hennes röst gör låten komplett.”
På söndag är artisterna med och gör intervju i TV4 Nyhetsmorgon samt uppträder med låtarna Långsamt och Sorgen tillsammans. Missa inte detta!

JOSÉ GONZÁLEZ LADDAR UPP INFÖR ALBUMSLÄPP
José González släppte sin nya singel Swing i onsdags. Den glada och positiva låten har även fått en musikvideo, återigen regisserad av Josés långtida samarbetspartner Mikel Cee Karlsson (Fever Ray, Junip). Videon hade premiär via Josés nya TikTok-kanal med fokus på att inspirera till självkänsla och självförtroende.
José González säger följande om låten:
“Swing är en låt med bara bra vibbar! Musikaliskt är den inspirerad av highlife från Ghana och dansmusik från Karibien och Brasilien. Med dubbade gitarrer och en melodiös basslinga över ett trummaskinsbeat så har jag försökt skapa en låt som handlar om att dansa och följa dina naturliga impulser.”
Det nya albumet Local Valley når oss den 17 september och singlarna därifrån har spelats flitigt på radio. González har dessutom uppträtt bland annat på det årliga nationaldagsfirandet som sänds i SVT samt National Geographics Earth Day i år.

ANGEL OLSENS 80-TALS-EP SLÄPPS IDAG
Angel Olsens EP Aisles som innehåller fem covers av klassiska 80-talslåtar släpps idag via Olsens nystartade etikett somethingscosmic.
Så här säger hon själv om EP:n:
“I know it’s not really in my history to do something unintentional or just for the hell of it, but my connection to these songs is pretty straightforward, I just wanted to have a little fun and be a little more spontaneous, and I think I needed to remember that I could!”
EP:n innehåller låtarna Eyes Without A Face (Billy Idol), Safety Dance (Men Without Hats), If You Leave (Orchestral Manoeuvres in the Dark), Forever Young (Alphaville) och Gloria (Laura Branigan).

KEVIN MORBY SLÄPPER DEMOVERSIONER FRÅN FJOLÅRETS ALBUM
Kevin Morby presenterade i veckan sitt senaste albumprojekt som är demoversioner från hans senaste album Sundowner. Demosarna är inspelade 2017/2018 i Morbys hemmastudio (känd som ”The Little Los Angeles”) och de låg till grund för vad som kom att bli Sundowner.
Med kommande skivan A Night At The Little Los Angeles, som släpps den 8 oktober via Dead Oceans/Playground, vill Morby att lyssnare ska komma närmare den ursprunglig känslan han ville förmedla med låtarna. Så här förklarar Morby:
“Many of my favorite recordings have been made inside of an artist’s home with little to no regard of the outside world, but instead deep in their own that they are building in real time. And with that – I’d like to invite you into my own little world here and now and ask you to please step inside and spend A Night At The Little Los Angeles.”

FUTURE ISLANDS MEDDELAR TURNÉDATUM OCH SLÄPPER SINGEL
Future Islands förbereder sig för en efterlängtad turné. Redan i februari är tanken att de ska landa i Norden och bjuda på bland annat en spelning på Annexet i Stockholm den 23 februari.
Nya singeln Peach släpptes i veckan.

MATTHEW E. WHITE BJUDER PÅ NY SINGEL
Om mindre än en månad släpps Matthew E. Whites efterlängtade album K Bay, närmare bestämt den 10 september, men redan nu bjuder han på den lysande singeln Nested. Medföljande video dokumenterar bl.a. arbetet kring att slutföra albumet och är regisserad av Shawn Brackbill.
White berättar om låten:
“Nested is one of the most personal songs I’ve written, a song about whatever the opposite of coming-of-age is. It was recorded after two intense, transformative days of rehearsal, in one magic take that showcases the distilled, in-the-moment, sledgehammer power of the band.”

JOHN CARPENTER, CODY CARPENTER OCH DANIEL DAVIES PRESENTERAR NYTT SOUNDTRACK
Den välrenommerade trion John Carpenter, Cody Carpenter och Daniel Davies presenterade i tisdags soundtracket till den efterlängtade andra delen i den nya Halloween-trilogin. Halloween Kills som filmen heter släpps den 15 oktober tillsammans med soundtracket, och första smakprovet därifrån är låten Unkillable. Trion samarbetade även på soundtracket till den första delen i trilogin som släpptes 2018 som fick stora framgångar med biljettintäktsrekord i USA.
Musiken håller sig trogen stämningen Carpenter skapade 1978 med den klassiska och banbrytande skräckfilmen Halloween som satt sin prägel på populärkulturen, där soundtracket är ett av det mest hyllade inom genren.

HIRASAWA GER OSS AKUSTISK VERSION AV HERE IN YOUR ARMS
Tidigare i somras släppte Maia Hirasawa sin kärlekssång till naturen med låten Here in Your Arms. En smäktande, dramatisk ballad som omsluter en som en värmande filt på en klippa vid havet. Passar lika bra att lyssna på när det regnar eller när solen går ned och himlen färgats rosa.
Nu kommer Here In Your Arms i akustisk version.

SHIRE T SLÄPPER DEBUTALBUM
Shire T (Chris Davids, ena halvan av en hyllade electroduon Maribou State) släpper nu debutalbumet Tomorrow’s People via den egna etiketten Dama Dama.
Under namnet Shire T utforskar Davids ett mörkare och mer klubborienterat sound som han beskriver som “a celebration of British dance music culture”. Albumtiteln spelar på en ljusare framtid där människor åter kommer att få njuta av dansmusik på klubbar och festivaler.

PARQUET COURTS ÄR TILLBAKA
Parquet Courts återvänder med nya albumet Sympathy For Life den 22 oktober, och den första singeln att släppas från albumet heter Walking At A Downtown Pace.
På Sympathy For Life får Brooklynbandet Parquet Courts tänkvärda och provocerande rock nytt liv rent musikaliskt; det är intensivt elektroniskt och instinktivt, med deras psykedeliska berättande i nytt grepp, dock med samma unika identitet som alltid varit Parquet Courts signum.

CIRCUIT DES YEUX SIGNERAR MED MATADOR
Circuit des Yeux har just signerat ett skivkontrakt med Matador Records och avslöjar nya albumet -io, det sjätte i ordningen, som kommer att släppas den 22 oktober.
Som en hyllad musiker i Chicagos musikliv har Circuit des Yeux tidigare släppt uppmärksammade album via De Stijl, Thrill Jockey och Drag City och även turnerat världen runt. Under hösten 2018 spelade hon bl.a. på Fasching i Stockholm.
Första singeln från kommande albumet heter Dogma och släpps med en ackompanjerande musikvideo.

AMBIENTDUON IMMA SLÄPPER ALBUM
Imma är Jan Strandqvists (som började sin bana på 80-talet som musikalisk motor i Brända Barn och numera med Red Mecca) sidoprojekt där han tillsammans med multimusikern Joakim Bengtsson skapar musik som uteslutande är elektronisk, instrumental och magisk.
Duons nya album Vår enda uppgift är att älska är nu ute. Detta är ett 6-spårsalbum på 57 minuter med magiskt ljudlandskap – ett soundtrack för höstsäsongen.

TURNÉDATUM
14/10 Efterklang, Babel (Malmö)
16/10 Efterklang, Pustervik (Göteborg)
17/10 Slaktkyrkan (Stockholm)
11/11 Molchat Doma, Slaktkyrkan (Stockholm)
4/12 Black Midi, Slaktkyrkan (Stockholm)
5/12 Black Midi, Musikens hus (Göteborg)
29/1 Fink, Trädgår’n (Göteborg)
30/1 Fink, Debaser Strand (Stockholm)
2/2 Night Beats, Hus 7 (Stockholm)
4/2 Night Beats, Plan B (Malmö)
5/2 The Darkness, Vasateatern (Stockholm)
6/2 The Darkness, Tyrol (Göteborg)
7/2 SQÜRL, Södra Teatern (Stockholm)
23/2 Future Islands, Annexet (Stockholm)
12/3 Passenger, Trädgår’n (Göteborg)
22/3 Aldous Harding, Berns (Stockholm)
25/3 Aldous Harding, Pustervik (Göteborg)
7/4 Lucy Dacus, Nalen Klubb (Stockholm)
9/4 Shame, Debaser Strand (Stockholm)
20/4 Julien Baker, Pustervik (Göteborg)
20/4 Mdou Moctar, Nefertiti (Göteborg)
21/4 Belle & Sebastian, Trädgår’n (Göteborg)
22/4 Mdou Moctar, Fasching (Stockholm)
23/4 Mdou Moctar, Plan B (Malmö)
23/4 Belle & Sebastian, Filadelfia (Stockholm)
24/4 Julien Baker, Nalen (Stockholm)
25/4 Julien Baker, Mejeriet (Lund)
30/4 Andy Shauf, Nalen (Stockholm)
7/5 Tindersticks, Cirkus (Stockholm)
14/6 Clap Your Hands Say Yeah, Slaktkyrkan (Stockholm)
15/6 Clap Your Hands Say Yeah, Mejeriet (Lund)

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners