MANDO DIAO släpper ny singel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under våren 2020 släppte Mando Diao sitt andra hyllade album på svenska, I solnedgången. Nu har bandet spelat in ytterligare en singel på svenska.

Singeln Vi lever nu skrev Björn Dixgård, sångare och låtskrivare i bandet, samtidigt som de tonsatte dikter av poeterna Karin Boye och Gustaf Fröding. Singeln spelades in i missionshuset i Rommehedsslätten i Dalarna, som också utgör bandets studio Omnivox.

”Egentligen spelade vi in en hel drös nyskrivna låtar, utan egentligt mål, kanske mest för att ta till vara på kreativiteten i väntan på att få ge oss ut på vägarna igen för att spela live. Det har ju varit en ganska lång period nu då vi inte kunnat vara ute och spela,” säger Björn Dixgård i en kommentar.

I samband med att Mando Diao med viss regelbundenhet körde sina bilar till studion i Dalarna för att göra det de älskar mest, spela musik, hörde bilvarumärket Kia av sig.

”Vi fick frågan om vi ville tonsätta en kommande kampanj för en elektrifierad bil. En plug-in-hybrid som kör genom vårt vackra Sverige där såväl familj som bandet och musik skulle finnas med. Eftersom vi bryr oss om klimatet och är sjukt familjära av oss kändes det helt rätt att vår låt skulle finnas med i kampanjen. För vi slutar aldrig spela och vi lever bara en gång – vi lever nu,” säger Björn.

Vi lever nu blir därmed ledmotivet till Kias nya kampanj för den elektrifierade bilen Kia Sorento Plug-In Hybrid. Reklamsamarbetet innebar på så vis lika mycket en lansering av en låt som en lansering av en ny bil. Nu rullar kampanjen ut och låten släpps.

”Vi önskar att vi kunde ge oss ut på vägarna och spela Vi lever nu runt om i Sverige. Men det vet vi alla att det inte går just nu. Tack vare samarbetet kommer låten ändå ut på vägarna och kommer att nå människor från norr till söder,” säger Björn.

Lyssna här

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners