DARK CONTINENT släpper Love Hate ADHD

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med anledning av ADHD Awerness Month under oktober månad startar Dark Continent upp en ny insamling till ADHD forskning. Alla intäkter från ”Love Hate ADHD” går oavkortat till Hjärnfondens ADHD insamling.

Tema för ADHD Awerness Month 2017 är ”Knowing is Better: ADHD Across the Life Span”, mer information på: http://www.adhdawarenessmonth.org

Dark Continent spelar i Stockholm på Scandic Malmen den 28/10.

Att älska någon man inte alltid förstår är något som är svårt att sätta ord på. Ibland kommer man närmre genom att skriva i abstrakt form och sjunga det. Med över 320 000 i räckvidd och över 235 000 video visningar bara på Facebook är ”Love Hate ADHD” med Dark Continent närmast att betrakta som en viral succé. Låten väcker känslor och belyser ett ständigt aktuellt ämne. ”Love Hate ADHD” finns med på albumet ”Songs About Love and Depression” som släppts på vinyl och alla digitala plattformar.

Lite historik: Efter att under en tid ha återuppfunnit sig själv genom att med ganska respektlös attityd tagit sig an sin forna låtkatalog och gett den nytt liv, presenterat på livealbumet ”Live At K-town” – mixat i klassiska Tambourine Studios, årsgamla ep:n ”Extended Play”, innehållande bland annat ”Vertigo”, en duett med sångerskan Maja Gullstrand, singlarna ”Fences Of Pride” och ”Hotel Life & Tonic Drinks”, och därefter den personliga slammer-tolkningen av Robyns ”Dancing with myself”, släppt i maj 2016, ville bandet andas ny luft. I november 2016 släppte Dark Continent dubbelsingeln ”Sleep Tonight/Election Day”, två helt nyskrivna alster som båda gått heta på bland annat Spotify.

Under åren 1989-1993 släppte Dark Continent två kritikerrosade album, ”Hypocrites for Breakfast” och ”Lunch at the Back of Beyond”. Lägg där till en handfull singlar. Uppmärksammade både nationellt och internationellt. Flitigt spelade i radio och med flera videos som väckte intresse, bland annat med kontinuerlig visning på MTV-Europe. Idogt turnerande gjorde Dark Continent till ett namn på den svenska indiependentscenen.

© Dark Continent

print

Våra samarbetspartners