CAMILLA GREBE bland mars- och aprilnyheter från Wahlström & Widstrand

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Eufori – Elin Cullhed
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Lena Endre)
“Eufori” är en fantasi om Sylvia Plaths sista år i livet. I en rasande, böljande, bångstyrig text möter vi Plath: förtvivlad, uppspelt, svartsjuk, grandios. Här ryms kärleken till barnen, längtan efter att få skriva och frustrationen över maken Ted Hughes ovilja att dela ansvaret. Hennes författarskap får alltid stå tillbaka för hans, men hennes inre monolog visar en konstnär av ovanlig kaliber.
Elin Cullhed lånar av sina egna erfarenheter till en ikonisk författare i denna roman om moderskap och skapande.

Klara och solen – Kazuo Ishiguro
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Eva Röse)
Från sin plats i butiken som säljer artificiella vänner observerar Klara – en artificiell vän med enastående iakttagelseförmåga – noggrant beteendet hos dem som kommer in för att handla. Hon hyser gott hopp om att en kund snart ska välja just henne. Men när möjligheten till ett helt nytt liv väl dyker upp varnas Klara för att inte lita för mycket på löften från människor.
I denna glimrande roman skildrar Kazuo Ishiguro vår snabbt föränderliga värld genom en oförglömlig berättares ögon och utforskar en grundläggande fråga: Vad betyder det att älska?

Alla ljuger – Camilla Grebe
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Katarina Ewerlöf)
Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro.
Inte kan väl någon mörda sitt eget barn?
“Alla ljuger” handlar om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.

Spring eller dö – Maria Adolfsson
Format: Inbunden, e-bok och ljudbok (uppläsare: Angela Kovács)
Det är fullsatt i hamnen när Doggerlands första Pridefestival ska gå av stapeln. Men plötsligt förvandlas den uppsluppna stämningen till ren skräck. Någon skjuter rakt in i folkmassan. När polisen anländer är gärningsmannen redan död. Den höggravida Karen Eiken Hornby är fast besluten att ta reda på mördarens motiv. Långsamt träder bilden av hans tragiska sista tid i livet fram. Men är förklaringen så enkel?

Hummerns sköld – Caroline Albertine Minor
Format: Inbunden, e-bok
De tre syskonen Gabel lever helt olika liv: Ea har flyttat till San Francisco, där hon bor med fotografen Hector och hans dotter, Sidsel är ensamstående mamma och arbetar som konservator på Glyptoteket i Köpenhamn, medan deras envise lillebror Niels arbetar som affischuppsättare och står utan permanent bostad. Med åren har skillnaderna blivit till avstånd och nu har en fråga uppstått som måste lösas på en gång. Under fem dagar måste de närma sig varandra och sin gemensamma historia
Den danska författaren Caroline Albertine Minor slog igenom i Sverige med novellsamlingen Välsignelser. “Hummerns sköld” är en roman om familjens mytologi – om brustna relationer och om relationer som överträffar förväntningarna.

© Wahlström & Widstrand

print

Våra samarbetspartners