SMASHMALLOWS släpper Inner Mechanix

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Förlösande och känslosamt”
“En skiva där man verkligen kan lyssna på texterna”Seriöst, en progplatta? Är det verkligen vad världen behöver 2020?

Stockholm, Sverige – Varför släpper någon ett tungt progressivt rockalbum 2020? Är det inte redan så gjort? Jo absolut, men det är kanske just det världen behöver ett år som detta. Smashmallows släpper nu albumet Inner Mechanix som på sina nio låtar binder ihop metallriff, keyboardarpegion och spröda barnkörer med en berättelse som leder lyssnaren från start till mål. “För oss är text och musik en helhet. På detta album har vi skapat en sammanhängande historia” säger sångaren Henrik Naglitsch.

Gitarristen Peter Naglitsch fyller i “När vi arbetade med albumet kände vi att låtarna som växte fram lutade åt mörkare tongångar, och vi kunde ge dem texter som passade de nya tyngre känslorna.”

SmashMallows är ett svenskt melodisk neo-progband som hämtar sin inspiration från klassisk hårdrock och moderna melodiska, keyboardbaserade och låtorienterade band. Bandet är en skapelse av de två bröderna Henrik och Peter Naglitsch som har spelat och skrivit musik ihop sedan de var små. Peter är gitarrist och programmerar det mesta av syntharna. Henrik är sångare, basist och bidrar även han med keyboards. På albumet spelas alla trummor av Robert Bodeäng från bandet BunkerDunk

Bandet bygger sin kontakt med publiken uteslutande genom att finnas tillgängliga på de viktigaste digitala plattformarna. På dessa plattformar har bandet tiotusentals streams från hela världen och på det sättet har bandet långsamt byggt en following som stadigt växer.

Att spela live är däremot inget alternativ för bandet. “Vi hatar när band gömmer sig bakom backing tracks” säger gitarristen Peter.

Albumet är ett klassiskt temaalbum med en sammanhängande berättelse. Vi tas genom en persons liv, med både toppar och dalar. Under resans gång avhandlas ämnen som depression, miljöförstöringar, krigshot och rå kapitalism, ämnen som kanske inte är så vanliga att behandlas på en tung rockplatta.

Henrik avslutar: “Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen”

Sedan tidigare har Smashmallows gett ut Albumet Phonophobia, de 12 2-spårssinglarna Square Peg in a Square Hole Part 1-12 och en 4-spårs EP, Papercuts & Genoside

© Smashmallows

print

Våra samarbetspartners