KISS – THE EXHIBITION: Inte bara smink

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 6 februari 2021 öppnas dörrarna till utställningen Kiss – The Exhibition på Nöjesteatern i Malmö. En annorlunda utställning om ett av tidernas största och mest inflytelserika band. Om musiken, sminket och det enorma varumärke som bandet har blivit. En utställning som passar både den generellt musikintresserade som den inbitne Kiss-nörden.

Bakom utställningen ligger Falköpingsbon Alexander Johansson. Alexander har varit ett Kiss-fan sedan 80-talet och har en av Skandinaviens största samlingar med Kissprylar.

Utställningen innehåller flera unika originalföremål från bandets start på 70-talet fram till idag, med stort fokus på 80- och 90-talet. Den innehåller bland annat bandmedlemmarnas scenkläder, glänsande guldskivor samt en sampler från sent 90-tal innehållandes den signifikativa brandsirenen från låten Firehouse.

Alexanders samling ställdes ut för första gången 2004, och har sedan dess visats såväl i Sverige som utomlands. Och nu landar den äntligen på Nöjesteatern i Malmö!

Det utlovas en speciell upplevelse där du får följa bandet genom medvind och motgångar fram till idag, nästan 50 år efter att bandet bildades. Ett stycke musikhistoria som du inte får missa!

www.kissexhibition.se
© Julius Biljettservice AB

print

Våra samarbetspartners