JOSEFINE SUNDSTRÖM : DEN UNDERLIGA JULKLAPPEN – känns redan som en julklassiker

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Förlag: Bonnier Carlsen
Illustrationer: Emma Göthner
Serie: Sagasagor
Genre: Berättelser
Läsålder: 3-6 år
Antal sidor: 32
Format: Inbunden
Utivningsdatum: 2020-10-19

Kort och koncist och lättläst – med viktig livsvisdom! Allt man behöver för att lyckas med julbaket är äkta smör och grädde! Det har morfar lärt sig av mormor … och morfar är nu jättebra på att baka. Saga och hennes familj har skinka med sig, morfar står för julbaket och så blir det mysig gofika när de kommit fram till morfar.

En hjälteinsats av morfar

Sagas julfirande omfattar att lassa in en massa i bilen, åka till morfar, goda bakverk, doftande julgran och “vad ska jag få till julklapp” fantasier … Lägg till detta en önskan om snö och lite action med en hjälteinsats av morfar, som tar fram traktorn Skrället för att rädda kusinernas bil som åkt av vägen … Sedan kan det stora julmyset råda. Men varför kommer alltid jultomten just när morfar är ute och pysslar med Skrället?

Högt tempo, annars zappar glinen

Josefine Sundström har med få ord och stor kärnfullhet fått in det allra viktigaste i denna vardagliga julsaga. Hon drar inte ut på det hela, hon såsar aldrig på med för mycket sås.

Josefine har en bakgrund inom barn- och ungdoms-TV och hon vet vad som gäller – högt tempo hela tiden, man ska leverera, leverera, leverera, annars zappar de små glinen och hittar en annan kanal.

En träffsäker illustratör

Det här är också alldeles lagom långt för en mysig högläsningsstund. Sedan kan man fika. Eller säga god natt och drömma om julklapparna …Saga får precis vad hon önskar sig – en cykel!

Emma Göthner som ritar Saga, och allt som händer under alla vardagsäventyr, har gett liv till många skojiga barnbokskaraktärer – bland annat så har hon illustrerat de svenska utgåvorna av Anne Fines The Diary of a Killer Cat och dess uppföljare. Göthner är mycket träffsäker som illustratör och kan fånga det spännande och det underfundiga och det som är lätt att känna igen i så många situationer.

Känns redan som en julklassiker

Det här är en ny julbok för i år – men det känns redan som att den kan kvala in som “julklassiker” – alltså en sådan bok som kommer fram varje år, och en sådan bok som i framtiden kommer att ingå i samlingar med Sveriges bästa julsagor.

Skriven 2020-10-29

Läs mer om boken här

print

Våra samarbetspartners