GUNNAR DANIELSSON tar ton igen “I världens bästa land”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Uppbackad av sina nya vapendragare i The Virtual Rebels Network från Åloppe by i Bälinge socken, Uppsala presenterar Gunnar Danielsson idag sin första singel från det kommande albumet Kosmisk turbulens – hans första fullängdare med nya låtar på sju år! Visserligen så har Gunnar Danielsson de senaste åren inte alls vilat på lagrarna, utan tvärtom såväl släppt singlar, EP och samlingsalbum som turnerat både solo och med sitt återupplivade band Ensamma Hjärtan. Men med det kommande albumet och den nu aktuella singeln kan man ända tala om en slags comeback och återkomst till de höjder på vilka han ända sedan den omtumlande TV-debuten med Risken Finns 1972 regelbundet har glidflygit som ett personligt unikum i svenskt musikliv.

”Från en barnvagn hörs ett skrik…”

På sin nya singel målar den efter snart 50 år på scenen fortfarande lika egensinnigt färgstarke estradören och låtskrivaren Gunnar Danielsson en dramatiskt förundrad bild av ”världens bästa land”.
– Men om jag visste vad mina sånger handlade om skulle jag förmodligen aldrig ha skrivit dem, säger Gunnar. Likadant med I världens bästa land…

”Alla minnen, på ont och gott
Livets läxa, som jag förstått
En vacker dag är allting slut
och ingenting är som förut

En plats att kalla hemma
Att själv få bestämma
Det är allt vad jag begär
Och jag är fortfarande här
I världens bästa land…”

A Virtual Rebels produktion
Producerad av Jerker Green & Göran Jansen
Co-producer: Zenobia Green
Inspelad i Farm Studios, Uppsala & Riverman studio, Sarpsborg samt i Gunnar Danielssons kök.
Mixad av Jerker Green & Ola Höglund i Omnivox studion, Borlänge
Mastrad av Jerker Green / Farm Studios, Uppsala
Omslag: John Green

The Virtual Rebels Network
Jerker Green (gitarrer av olika slag, programmering, backing vox), Göran Jansen (gitarr, bas, mandolin, programmering, backing vox), Zenobia Green (körsång, backing vox), Marc Gransten (bas), Tomas Björklund (trummor, percussion) och Stina Thörnqvist (cello)

PS. Gunnar Danielssons nya singel I världens bästa land är inklusive dess omslag en av de pusselbitar som i samlad form kommer att utgöra delar av det kommande albumet Kosmisk turbulens som släpps i januari 2021.

– I mitt möte med min Lanois, Jerker Green, har ljuv musik uppstått, konstaterar Gunnar. Det kommer mera!

© COMEDIA / Claes Olson Media

print

Våra samarbetspartners