SÅ MYCKET BÄTTRE bland nyheter från Playground v. 44

Klicka på bilden, för att se hela bilden

SÅ MYCKET BÄTTRE – 3 CDS SLÄPPS TILL JUL

Missa inte episod 2 imorgon! Det bjuds nya överraskande låtar med Lisa Nilsson och Tommy Körberg.
Nu är det klart att alla 49 låtarna från säsongen släpps på en trippel-CD den 20/12, efter sista programmet. Redan nu kan man förhandsbeställa skivan. Medverkande artister är Benjamin Ingrosso, Plura, Ana Diaz, Markus Krunegård, Lisa Nilsson, Helen Sjöholm, Lili & Susie, Loreen, Newkid, Tommy Körberg, Silvana Imam, Jakob Hellman och Tove Styrke.

JULIA LOGAN GÖR STEELY DANS DIRTY WORK

Julia Logan släpper ny singel idag, Steely Dans Dirty Work från 1972. “När jag pluggade på Bard College utanför New York fick jag höra att det var där Donald Fagen och Walter Becker formade deras band Steely Dan. Ända sen dess har jag fortsatt upptäcka deras musik och dras alltid tillbaka till Dirty Work”, säger Julia. “När vi bestämde oss att göra en cover på låten kom min producent (Daniel Bengtson) på idén att alla tre skulle spela klaviatur, resultatet blev en unik och kul tolkning.“

Inspelningen filmades och resultatet kan beskådas HÄR

JOHN CARPENTER SLÄPPER ALBUM 5 FEBRUARI

Legendariska kompositören och regissören John Carpenter släpper sitt nya album ”Lost Themes III: Alive After Death” den 5e februari och ”Weeping Ghost” som huvudsingel 27 oktober. Detta är det tredje albumet i the Lost Themes-serien och hans första album som inte är ett soundtrack sen 2016.

BELLE & SEBASTIAN SLÄPPER LIVEALBUM

Den 11 december släpper Belle & Sebastian ‘What To Look For In Summer’ – ett live-dubbelalbum inspelat under deras världsturné sommaren 2019 inklusive förra sommarens episka Boaty Weekender-kryssning. I veckan släpptes inte mindre än två videos hämtade från albumet; kika här:
The Boy With The Arab Strap” och ”My Wandering Days Are Over

FRÁNCOUIS & THE ATLAS MOUNTAINS – NYTT ALBUM SLÄPPS DEN 26 FEBRUARI

Frànçois & The Atlas Mountain tilkännager nya albumet Banane Bleue, som kommer att släppas den 26 februari 2021. Samtidigt släpper Frànçois första singeln med tillhörande video, Coucou. Spåret sätter tonen för albumet direkt med sin softa bas och strålande gitarrer adresserar han hjärtats missförstånd och detaljer runt en relation som faller i spillror – medan han utforskar nyanserna i det franska spåret.

Frànçois säger själv; “I hate this word, “coucou” (which loosely translates as ‘hey there’ in French)” Frànçois notes, “because, for me, it expresses a form of indifferent, slightly fake naivety. What’s even more absurd is when it comes from someone with whom you were once madly in love.”

SLEAFORD MODS – AKTUELLA MED NYA ALBUMET SPARE RIBS – FÖRSTA SINGELN UTE NU

Mork n Mindy är det första spåret från Sleaford Mods kommande studioalbum som följer upp deras top 10 Hits & rariteter-samling; All That Glue.

Den har en feature av kritirerosade brittiske sångaren Billy Nomates och kommer att premiäras på Seth Myers TV-show i USA. Låten visar prov på en utvidgad musikalisk palett full av attityd men med en addering av poppiga influencers som Nomates röst bidrar till och en uppdatering av deras brännande electronica. Nya albumet Spare Ribs beräknas landa 15 januari 2021.

DIRTY PROJECTORS SLÄPPER NYA SINGELN SEARCHING SEARCHING SPIRIT

Nu avslutar amerikanska indierockarna Dirty Projectors sitt kapitel av EP-releaser som de först startade i februari 2020, med att släppa alla 20-låtar från de fem EP-releaserna som en antologi vid namn 5EPs. Dessa EPs har framför allt uppvisat olika bandmedlemmars röster, uppbackat av skiftande stilistiska uppsättningar producerade av Dave Longstretch.

Nya singeln från Dirty Projectors Searching Spirit är hämtad från avslutande och sista Ring Road EP som släpps den 20 november.

OLIVERA SKRIVER OM HOPP OCH KÄRLEK PÅ NYA EPN

“Du vet den där känslan när man mår så bra att man kan dö? När tid och rum upphör att existera, och bara energi finns kvar,” säger Olivera om sin nya låt Dopamine, fokuslåt på EPn Hope. Tidigare under året har låtarna Hope, Tomorrows och Lot To Live släppts. Olivera har byggt på sin publik under 2019 och 2020 och nästa år kommer debutalbumet. Hon är en modern singer-songwriter som har beskrivit sig själv som ”det äldsta barnet i Finland”. Med ett öppet sinnelag och en något sorgsen blick på världen skriver hon låtar om hopp och kärlek, med starkt smittsamma melodier och elektroniska beats. Hon tillverkar även egendesignade hoodies och sköter om sina älskade långörade kaniner. Olivera jobbar med den finske hitproducenten Lenno. Som sångerska och låtskrivare har Olivera funnits med på låtar med Tiësto, Zaxx, 3LAU, Sonny Alven, Lucian och John Dahlbäck. I höst släpper hon en ny EP.
“I mina drömmar sjunger jag mina låtar en varm sommarnatt, och tusen lyckliga människor sjunger med. Det här året har visat oss att vi inte kan ta någonting för givet,” säger Olivera.

CASPER CLAUSEN FRÅN EFTERKLANG SLÄPPER SOLOALBUM 9 JANUARI

Efterklangs frontman Casper Clausen släpper sitt första soloalbum den 9 januari. Första singeln ‘Better Way’ släpptes 26 oktober. Albumet är mixat av Sonic Boom från Spacemen 3 som tidigare producerat MGMT och Beach House.

NY HOUSESINGEL FRÅN JOSEF BAMBA

Den norske dansmusikproducenten och DJn Josef Bamba är tillbaka med houselåten Come On Over, med en melodi som sätter sig från början till slut. Josef förälskade sig i melodin och låttexten skrivna av artisten Marmy, och därifrån föll resten av låten enkelt på plats. Den kan jämföras med aktuella topplistehits från exempelvis Imanbek, VIZE och Topic, och har potential att utmana dessa.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners