DI LEVA fyller år och firar med en ny singel!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag, fredag 23 oktober fyller Di Leva år och firar sin födelsedag med att släppa den nya singeln Faller. Tidigare i veckan premiärspelades singeln på musiktidningen GAFFA:s hemsida och igår kväll presenterade Di Leva den nya låten i sitt program Digital Fika online på sin Facebook-sida. Faller är svärtad dramatisk poppoesi i melodiöst elektroniskt lyxfodral och Di Levas första svenska singel på två år.

Faller brottas med svåra frågor som: Hur många gånger kan man förlåta någon som gång på gång utnyttjar förlåtelsen till nya svek och lögner? …som dessutom leder till en säker undergång för den man förlåter.

– Vi har nog alla erfarenheter av någon vilsen själ i bekantskapskretsen, som oavsett hur många nya chanser som getts, har fastnat i en ond cirkel av lögner, svek och självdestruktivitet, för att till slut falla totalt på eget grepp. Det gör ont, känns tragiskt och sorgligt, speciellt som det oftast inte finns några enkla svar i dessa frekvenser av livets obevekliga sanningar, säger Di Leva.

Faller är skriven och producerad av Di Leva som denna gång har med sig Anders Lundström som medproducent. Thomas skrev låten och spelade in sång, piano och beats i sin studio Yogi Cave, innan han sedan skickade den vidare till Anders för kompletterande synthar och slutmix i Born Star Studios.

– Jag och Anders bollade via internet produktionen mellan oss tre-fyra gånger för att den skulle få sin slutliga touch. Jag är personligen väldigt nöjd med enkelheten, skärpan och direktheten som vi har lyckades få till i låten. Det är som att vara en ”fluga på väggen” i den kritiska situation den spelar upp för oss, säger Di Leva och ler.

Faller är i skrivande stund en fristående singel.
– Den är en blixt från klar himmel som slog ner under studioinspelningarna av det kommande engelska konceptalbumet The Hybrids, berättar Di Leva.
P.g.a. coronakrisen är albumprojektet The Hybrids framflyttat i tiden, men förhoppningsvis kommer albumet att kunna släppas i början av 2021. För nästa år har Di Leva dessutom redan nu planer på ett nytt svenskt album, där förstås den laddade låten Faller kan komma att ingå.

Det är svårt att stoppa Di Leva, som ständigt hittar nya vägar att entusiasmera, inspirera och engagera.
Om Di Leva faller, så faller han uppåt!

© COMEDIA / Claes Olson Media

print

Våra samarbetspartners