VICTOR LEKSELL’s megahit ”Svag” – första låt på svenska att nå 100 miljoner spelningar på Spotify

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 17 januari 2020 släppte Victor Leksell singeln ”Svag” som under året fullständigt dominerat de svenska topplistorna och har sålt 8x platina. I somras stod det klart att låten var den mest streamade någonsin på svenska och i förra veckan passerade ”Svag” 100 miljoner spelningar på Spotify.

Det är såna siffror som utländska världsartister får. Det känns jättekonstigt faktiskt. Jag tyckte det var bisarra siffror när ”Tappat” nådde 10 miljoner förra året. Det känns så konstigt, hela låten har hänt under corona. Jag har inte sett någonting i verkligheten. – berättar Victor Leksell för P3 Musikguiden.

”Svag” har även blivit en stor hit i Norge där den har sålt 3x platina och tagit sig till förstaplatsen på både Spotifytopplistan och singellistan, den första svenskspråkiga låten att nå toppen sedan 2012. I Danmark har ”Svag” sålt guld och nått topp 10 placeringar.

Den 17 juni släppte Victor Leksell sitt debutalbum Fånga mig när jag faller som gick rakt in på förstaplatsen på albumtopplistan där den stannade i 15 veckor med en försäljning som nu passerat 2xPlatina. I augusti tog Victor hem tre priser på Rockbjörnen; Årets låt (för ”Svag”), Årets manliga liveartist och Årets musikinitiativ (för ”Sverige” tillsammans med Molly Sandén & Jocke Berg).

Det har varit helt otroligt att följa Victors utveckling och historiska framgång under året. Att bevittna hur låten “Svag”, och hela hans album, har tagits emot av det svenska folket och skapat en ljudbild för 2020 är oerhört häftigt. Victors ödmjukhet, inkluderande personlighet och jordnära inställning till sina bedrifter gör att det är väldigt många som gläds extra över det han har åstadkommit. Vi är stolta att ha varit med om den här resan tillsammans med honom. – Mark Dennis, VD på Sony Music Sweden.

Lyssna här

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners