ANNA OF THE NORTH släpper EPn ‘Believe’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Norska Anna of the North släpper singeln ‘Someone Special’ och nyheten om att en ny EP kommer den 23:e oktober!

Anna of the North släpper hemmagjorda EP:n ‘Believe’ med bland annat hitsinglarna ‘Dream Girl’ och ‘Lovers’ i ny, akustisk tappning. Frånsett dessa bjuder Anna på nya toner, bland annat i form av singeln ‘Someone Special’ där vi hör sångerskans typiskt drömska vokaler ovanpå ett intimt och mjukt piano, spelat av sin far.

EP:n innehåller fem avklädda spår med en lo-fi och intim estetik. Om inspirationen bakom ‘Believe’, säger Anna;

“Låtarna på denna EP är väldigt personliga och inspirerade av den tid vi befinner oss i just nu. Varje spår valdes varsamt ut eftersom de betyder väldigt mycket för mig, och vissa har gjort väldigt länge. ‘Lover Ghost’ var mitt “jam” när jag flyttade själv till Australien och ‘Believe’ är min eviga hyllning. Jag och mina fans har dansat till den låten efter varje gig. Hela grejen är liksom en slags tillbakablick och hyllning till dem.”

EP:n är skapad av Anna i sitt eget hem i Oslo, under de senaste månaderna av karantän i samband med covid-19. Detta är den första nya musiken från den norska Anna Lotterud sedan albumet ‘Dream Girl’ (2019). EP:n ‘Believe’ släpps den 23:e oktober via [PIAS] label Play It Again Sam.

Titelspåret till albumet ‘Dream Girl’ landade en synk i den globala kampanjen för Apples nya iPad Pro som lanserades i april 2020 och har redan uppnått mer än 29 miljoner views på YouTube. Låten ‘Lovers’ närmar sig 57 miljoner streams på Spotify och har bland annat hörts i den populära Netflix-filmen To All the Boys I’ve Loved Before (2018).

Musikvideon till ‘Dream Girl’ har blivit adderad till YouTubes Artist on the Rise initiativ och är snart uppe i 2 miljoner views. Anna vann nyligen en Spellemann Award (norsk Grammy) för Best Music Video med videon till ‘Leaning on Myself’ och hennes låt ‘Playing Games’ kan även höras i den nya Netflix-serien Never Have I Ever som i somras tog sig upp till plats nummer #3 mest streamade serien på Netflix i Storbritannien.

© [PIAS] Nordic

print

Våra samarbetspartners