POM POKO släpper nytt album ’Cheater’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Norska indie-favoriterna, Pom Poko, är tillbaka med uppföljaren till debuten ‘Birthday’. Nya albumet ‘Cheater’ släpps den 6:e november via Bella Union.

“If you have a vacancy for Favourite New Band, Pom Poko would like to apply for the role,” twittrade Tim Burgess i april när Norges finaste punk-pop anti-konformister återbesökte sitt glada debutalbum, ‘Birthday’, för ett av Tims humör-upplyftande listening parties på sin Twitter.

Sångaren Ragnhild Fangel beskriver vägen från ‘Birthday’ till nya albumet ‘Cheater’ som följande;

”Vi ville nog omfamna våra ytterligheter lite mer. Under produktionsprocessen tror jag att vi siktade mer mot någon form av kontrast mellan de noggrant skrivna och arrangerade låtarna, och ett mer kaotiskt utförande och inspelning. Men vi lät oss också utforska de mindre hektiska delarna av Pom Poko-universumet. Jag tror att både på det mer extrema och smärtsamma viset, som på det söta och härliga, så är det här albumet rätt så förstärkt”.

Med debuten ‘Birthday’ förra året, har Pom Poko snabbt nått en publik utanför hemlandet Norges gränser. Beröm från bland annat NME, DIY, PopMatters, The Line of Best Fit, The Independent och BBC Radio 6 Music, samtidigt som de nominerades till två norska Grammy Awards (Spellemannprisen) och The Nordic Music Prize 2020.
Efter ett enormt turné-schema med otaliga utsålda headline shows och som förband åt Ezra Furman, står bandet nu redo med uppföljaren ‘Cheater’.

Första singelreleasen ‘Andrew’ från det kommande albumet premiärades online av brittiska NME och on air av BBC Radio 1. Andra singeln ‘My Candidacy’ släpps idag, tisdag 15:e september.

© [PIAS] Nordic

print

Våra samarbetspartners