POM POKO – nytt album ’Cheater’ ute nu!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Norska indie-favoriterna som har recenserats till ett av Europas bästa liveband, Pom Poko, släpper idag sitt nya efterlängtade album ‘Cheater’ via Bella Union!

Med debuten ‘Birthday’ (2019), har Pom Poko snabbt nått en publik utanför hemlandet Norges gränser. Beröm från bland annat NME, DIY, PopMatters, The Line of Best Fit, The Independent och BBC Radio 6 Music, samtidigt som de nominerades till två norska Grammy Awards (Spellemannprisen) och The Nordic Music Prize 2020.
Efter ett enormt turné-schema med otaliga utsålda headline shows och som förband åt Ezra Furman, släpper bandet nu uppföljaren ‘Cheater’.

Sångerskan Ragnhild Fangel beskriver vägen från ‘Birthday’ till nya albumet ‘Cheater’ som följande;

”Vi ville nog omfamna våra ytterligheter lite mer. Under produktionsprocessen tror jag att vi siktade mer mot någon form av kontrast mellan de noggrant skrivna och arrangerade låtarna, och ett mer kaotiskt utförande och inspelning. Men vi lät oss också utforska de mindre hektiska delarna av Pom Poko-universumet. Jag tror att både på det mer extrema och smärtsamma viset, som på det söta och härliga, så är det här albumet rätt så förstärkt”.

Titelspåret är bekräftat till rotation hos NRK P3, och blev premiärad av norsk radio P13 tidigare i veckan där Ragnhild även bjöds in för att prata om nya skivan. Albumet har redan fått fina recensioner, både nationellt och internationellt, från bland annat; Stavanger Aftenblad, NME, Gigwise, The Line of Best Fit, GAFFA, Bands of Tomorrow, Dagsavisen och många fler!

“Pom Poko is across the spectrum. The expression approaches the somewhat obscure matter rock genre: The soundscape is controlled and at the same time wonderfully chaotic.”
Stavanger Aftenblad 5/6

“Surrealist art-punk to blow away the lockdown blues: The Norwegian four-piece push their exploratory sound into even weirder places than before. However gnarly things get, though, they always bring the party.”
NME 4/5

“Wonderfully riotous… Packed full of angelic voices, funky bass tones and heavy guitar riffs, ‘Cheater’ is a brilliantly mish-mashed blending of genres… Pom Poko are packed with youthful abandonment and talent, leaving them as one of the most exciting bands emerging from the current musical crop.”
Gigwise 8/10

“De lyckas blanda skörhet med ett slags je ne sais quoi, ett kaxigt självförtroende. När Ragnhild Fangel låter tonerna fullkomligen ramla ur henne blir det aldrig explosivt. Det blir något väldigt vackert och harmoniskt spelande som lägger sig över de punkglada tonerna. Ur detta föds en kombination av rå känsla.”
GAFFA 4/6

“’Cheater’ is yet another solid release from the Norwegian art-rockers, who continues to surprise and ignite – and who are definitely worth a listen.”
Bands of Tomorrow 4/5

Lyssna på ‘Cheater’ nu!

© [PIAS] Nordic

print

Våra samarbetspartners