MELODIFESTIVALEN 2021 – Första artisten klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den första artisten för Melodifestivalen 2021 är klar. Julia Alfrida säkrade Mello-platsen i finalen av P4 Nästa, som sändes direkt från Västerås konserthus på lördagskvällen.

Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent, fastnade särskilt för Julias personliga och samtida uttryck:

– Julia Alfrida känns som en ung, spännande artist som tänjer på gränser och normer både musikaliskt och med sin personlighet. Det känns väldigt roligt att ge henne möjligheten att nå ut till en stor publik. Nästa steg blir att tillsammans med Julia hitta rätt låt till Melodifestivalen.

P4 Nästa är en rikstäckande musiktävling där både etablerade och okända artister tävlar mot varandra. En av finalisterna i tävlingen får varje år erbjudande om att delta i Melodifestivalen. Åtta finalister tävlade i kvällens final och som slutlig vinnare av tävlingen stod Hilde & Erik med låten “Som det är”, medan erbjudandet om en plats i Melodifestivalen 2021 gick till Julia Alfrida, som tidigare vunnit P4 Stockholms lokala final.

– Vid valet av P4 Nästa-vinnare har man större fokus på låten, då segraren vinner just spelningar i radio med låten som man tävlade med. Till Melodifestivalen är det en artist vi letar efter. Julia Alfrida kommer inte att tävla med sitt P4 Nästa-bidrag då den låten redan har framförts offentligt, säger Karin Gunnarsson.

Senare i höst offentliggörs vilka låtar och artister som tävlar i Melodifestivalen 2021. Totalt tävlar 28 bidrag i Melodifestivalen 2021. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och de övriga 14 bidragen består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.

Allt om lördagskvällens P4 Nästa-final hittar du här.

© SVT

print

Våra samarbetspartners