SLADE släpper nytt album, Best Of Slade, Cum On Feel The Hitz

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 25 september släpper Slade albumet Cum On Feel The Hitz, en gedigen samling av deras singlar från 1970 – 1991. Cum On Feel The Hitz släpps som en dubbel-CD och en 2LP-samling, CD-skivan består av 43 singlar och vinylen 24 singlar.

Albumet Cum on Feel The Hitz innehåller bland annat alla Slades sex UK list-ettor: Coz I Luv You, Take Me Bak ‘Ome, Mama Weer All Crazee Now, Cum On Feel The Noize, Skweeze Me, Pleeze Me och Merry Xmas Everybody och totalt 16 Top-10 singlar.

Slade är ett av Storbritanniens mest intressanta band genom tiderna, vilket denna samling verkligen bevisar. Det är ett högkvalitativt musikaliskt testamente som visar deras unika förmåga och karakteristiska sound.

Bandet bildades 1966 i Wolverhampton och Slades listhitkarriär spänner över tre decennier. Slade var ostoppbara genom hela 70-talet och blev ett av Europas största band med sex hit-album i ryggen, inklusive tre #1 album, och deras hit-singlar är typiska för den eran.

Det framgångsrika låtskrivarparet Noddy Holder och Jim Lea skapade Glamgenerationes sound. Med 17 Top-20 singlar mellan 1971 – 1976 nådde dom en framgång som inga andra lyckades med under denna period.

På 80-talet uppmärksammades dom för deras spektakulära framträdande på Reading Festival 1980, då med hiten My Oh My som nådde andra platsen på hitlistorna och ett år senare kom Run Runaway, och satte dem på kartan som ett av Storbritanniens största band.

Sagt om Slade:
“I love Slade..They wrote the catchiest songs around.” – Alice Cooper
“Noddy Holder’s got one of the greatest voices in rock ever” – Ozzy Osbourne
“No Slade = No Oasis. It’s as devastating and as simple as that” – Noel Gallagher

© Enmusa

print

Våra samarbetspartners