FLORENCE VALENTIN bland nyheter från Playground v. 35

Klicka på bilden, för att se hela bilden

ALBUMNYHETER OCH NY SINGEL FRÅN FLORENCE VALENTIN
Idag släpps Tävla!!!, en första singel från Florence Valentins kommande fjärde studioalbum Det var en gång, via Playground Music. Bandet, som återförenades med singeln Sanningen om mej och en Sverigeturné 2019, har spelat in tio nyskrivna spår som låter både klassiskt Florence Valentinskt och nu. Lekfullt, infallsrikt och med samma bitande samhällsanalys som förknippats med bandet från start. Albumet släpps den 20 november.
Frontpersonen, låtskrivaren och sångaren Love Antell om Tävla!!! och om albumet:
”För 18 år sen gjorde jag nån form av intervju för första gången i mitt liv. Kristoffer Poppius som var journalisten jag träffade finns ju inte längre kvar här och kan ge sin syn på saken förstås. Ämnet halkade in på musik och politik och jag sa väl nåt i stil med att bandet Doktor Kosmos låter som SSU med replokal. Så fick jag några år senare en låt skriven till mej från dom (eller om den var till oss alla i bandet) som heter Å vem fan e du? (en bra låt för övrigt, den ska ni lyssna på). Jag tänker att här kommer svaret ca 15 år senare. Lite som Taubes Tango i Nizza eller Adolphsons Helga Andersson kanske. Brevväxling i långa tidsintervall med andra ord. […] Vi har börjat spela ihop med Florence Valentin igen, och det är roligare än nånsin. Tiden får utvisa när det är möjligt att göra gig igen, men vi släpper i alla fall ett album i november som vi har gjort under en tid. Vi ser fram emot att dela det med er alla snart, för vi är glada och stolta över det.”
Florence Valentin startade 2002 och fick ett större genombrott året efter med EP:n Allt dom bygger upp ska vi meja ner. Debutalbumet Johnny Drama släpptes 2004 och uppföljaren Pokerkväll i Vårby Gård kom 2007. Efter albumet Spring Ricco 2009 tog Florence Valentin en lång paus. Love Antell släppte under tiden två soloalbum och var med i Så mycket bättre.

BLUE ÖYSTER CULT SLÄPPER NYTT ALBUM 9 OKTOBER
Efter nästan 20 års tystnad kommer nu i höst ett helt nytt studioalbum från legendarerna Blue Öyster Cult. De har sedan sena 60-talet levererat sitt patenterade sound där rock blandas med medryckande melodier och texterna ofta är underfundiga och ironiska. Med hits som (Don’t Fear) The Reaper, Burning For You och Godzilla har de skrivit in sig i musikhistorien.
Med gitarristen Buck Dharma och sångaren Eric Bloom i spetsen levererar Blue Öyster Cult ett varierat och förvånansvärt inspirerat album med kommande The Symbol Remains. Bandet räds inte att presentera ett varierat album som plockar referenser både från Blue Öyster Cults långa karriär men även vågar blicka framåt. Detta är ingen trött gammal skåpmat, utan ett vitalt och intressant album från dessa hårdrockspionjärer.

FKA TWIGS SAMARBETAR MED HIRO MURAI I NY MUSIKVIDEO
FKA Twigs har i ett samarbete med den kritikerrosade regissören Hiro Murai producerat en sju minuter lång fantasyfilm till Sad Day från FKA Twigs andra album Magdalene.
Båda har skrivit manus till videon, och Murai har regisserat denna första video sedan han gjorde den Grammy-vinnande videon till Childish Gambinos This Is America 2018, där han tog hem priset i kategorin årets video.

ACE OF BASE FIRAR SITT 30-ÅRSJUBILEUM MED ALBUM
I augusti 2020 är det 30 år sedan Jonas Berggren, Malin Berggren, Jenny Berggren och Ulf Ekberg framträdde på en scen tillsammans för första gången.
Det har firats bland annat med en stor CD/DVD-box, och nu släpps Hidden Gems 2. Det är en samling med tidigare outgivna låtar från deras första 20 år tillsammans.

BOB MOSES TILLBAKA MED NY EP
Efter uppmärksammade gig på några av de största festivalerna inklusive Glastonbury och Coachella, släpper nu den kanadensiska elektroduon Bob Moses nya EP:n Desire.
Desire innehåller sex nya låtar och titelspåret – med ZHU som medverkande artist – har redan fått support från bl a Pete Tong på BBC Radio 1. Video förväntas 31 augusti men redan nu finns alltså EP:n tillgänglig.

THE DISTILLERS ÅTERUTGER SITT DEBUTALBUM
Punklegendarerna The Distillers firar sitt självbetitlade debutalbums 20-årsjubileum genom att släppa en remastrad återutgåva av albumet den 30 oktober digitalt och på vinyl. Bandets frontkvinna och låtskrivare Brody Dalle beskriver albumet som ”the equivalent of someone reading my teenage diary, except worse.”
Få nutida punkikoner har lyckats med att både förkroppsliga punken och fördjupa dess mening så som Dalle har gjort. Sedan starten i Los Angeles 1998 imponerade The Distillers ständigt med sin slagkraftiga musik fram till 2006 när de gick skilda vägar. För två år sedan återvände de med sina första singlar på 15 år, Man vs. Magnet och Blood In Gutters, och i oktober får vi alltså ta del av den nya utgåvan av deras självbetitlade debutalbum.

YO LA TENGO SLÄPPER BYRDS-COVER
Wasn’t Born To Follow spelade Yo La Tengo från början in under inspelningen av albumet Stuff Like That There som släpptes 2015. Bandet förstärker här den psykedeliska countryklangen i The Byrds klassiska låt med hjälp av en generös dos gitarrer samt den trestämmiga sång som mer eller mindre har blivit Yo La Tengos signatur.
Under hösten släpps EP:n Sleepless Night där ytterligare fyra covers samt en ny låt återfinns.

RICHARD WALTERS TOLKAR LOVE WILL TEAR US APART
Richard Walters släpper nu en cover av Love Will Tear Us Apart i en akustisk, nerskalad tappning som ger låten nytt liv.
Walters själv berättar:
“I must have heard this song thousands of times and in so many situations and points in my life…it never fails to move me. It’s devastating and uplifting, and I think it’s the perfect pop song.”

NY SINGEL MED JAZZ INGRAM
Idag släpper den amerikanske rapparen Jazz Ingram sin nya singel 2AM med musikvideo.
Videon är regisserad av den Japanbaserade visuella konstnären Freddy Carrasco och animerad av Brice Maleo.

© Playground Music Scandinavia AB

print

Våra samarbetspartners