SMITH & THELL bland Playground Music nyheter v. 33

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nyheter från Playground v. 33

YEAR OF THE YOUNG – SMITH & THELLS NYA SINGEL UTE NU
Smith & Thell följer upp trippelplatinastreamade singeln Forgive Me Friend som tillsammans med Hotel Walls har spelats flitigt på radio både i Norden och varit radioetta här hemma i Sverige. Senaste singeln Goliath har i dagsläget 13 miljoner streams och klättrar fortfarande uppåt på radiolistorna.
Idag släpper de nya singeln Year of the Young med musikvideo på Playground Music. Låten är skriven av Smith & Thell, producerad av Victor Thell och mixad av Michael Ilbert.

RUMERS ALBUM NASHVILLE TEARS UTE NU
Prisbelönta brittiska sångerskan och låtskrivaren Rumer är tillbaka med sitt femte album Nashville Tears. Rumer har länge varit förälskad i countrymusikens förmåga att berätta historier. Under tiden hon bodde i den amerikanska södern kom hon i kontakt med countrymusikern Hugh Prestwoods musik, och det blev startskottet för Nashville Tears.
Albumet består av femton av Prestwoods allra bästa låtar, inklusive sju som aldrig tidigare spelats in. Med avlappnad elegans seglar Rumer in på den högaktade listan över sångare som genom åren tolkat Prestwoods musik (Trisha Yearwood, Alison Krauss, Judy Collins). Albumet med sina mäktiga arrangemang och traditionella element producerades av Fred Mollin, och medverkar gör några av Nashvilles allra bästa musiker. Singeln Deep Summer in The Deep South spelas sedan länge på bl.a. P4.

TOMAS ANDERSSON WIJ – NY SINGEL OCH ALBUM I HÖST
Under våren släppte Tomas Andersson Wij tre kritikerrosade ballader från ett kommande album. Nu släpps poplåten Sträck ut dina armar, förmodligen det mest direkta och hittiga som kommit från Andersson Wijs penna:
”Ja, det här känns som den starkaste singel jag skrivit. Har längtat efter att få släppa låten”, säger han.
Sträck ut dina armar är producerad av Tomas Andersson Wij själv tillsammans med Axel Jonsson-Stridbeck och Gustaf Karlöv från Niki & The Dove. Nya albumet Högre än händerna når släpps den 30 oktober.

IDAG SLÄPPER ALL WE ARE SITT ALBUM
Liverpool-baserade trion All We Are är tillbaka med sitt tredje album Providence.
Albumet beskrivs som deras mest euforiska och drivna verk hittills, och det firar kraften av kärlek, förlust, sex, vänskap och dans.
2015 fick All We Are sitt internationella genombrott med det självbetitlade debutalbumet. Sedan dess har trion, vars medlemmar alla kommer från olika länder, gått från klarhet till klarhet med sin spännande blandning av genrer och sin ständiga utveckling.

SUFJAN STEVENS SLÄPPER SINGEL
Nya singeln Video Game från Sufjan Stevens är tagen från hans kommande album The Ascension som släpps den 25 september.
Stevens berättar om singeln:
“The main takeaway of Video Game for me is: your worth (invaluable) should never be based on other people’s approval (ephemeral). Just be yourself. Keep it real. Keep it moving. Do all things with absolute purity, love and joy. And always do your best.”
Ljudmässigt är kommande The Ascension en 180-gradersvändning från hans avskalade album Carrie and Lowell från 2015. Det är fyllt med stora melodier och underbart vackra, bombastiska arrangemang som suddar ut gränserna mellan kommersiellt och personligt ansvar.

FANTASTIC NEGRITO MED NYTT ALBUM
Have You Lost Your Mind Yet? är den tvåfaldigt Grammy-vinnande Fantastic Negritos mest genreöverskridande verk hittills i en blandning av hiphop, R&B, funk, soul och rock’n’roll som han lyckas sätta samman till sitt eget unika sound. Han inspireras här av de sociopolitiska albumen som släpptes av svarta amerikaner under det sena 60-talet och i början av 70-talet.
Have You Lost Your Mind Yet? cementerar Fantastic Negrito som en av den amerikanska musikscenens mest vitala och provokativa artister, utan specifik genre eller era, men med kärleken till musiken och kreativiteten som en glödande röd tråd.

NY SINGEL MED BOB MOSES
Bob Moses släpper idag andra spåret The Blame från kommande EP:n Desire där Vancouver-duon går djupare in i sina klubbrötter.
EP:n är mixad av Mark Ralph (Daniel Avery, Dusky, Hot Chip, Georgia, m.fl.) och är avsedd för att avnjutas som en enda pågående mix.
Tack vare sin blandning av gitarrmelodier, dansgolvsstämning och klassiskt låtskrivande har Bob Moses lyckats locka både klubbfantaster och rockfans till sin lyssnarskara.

GRUFF RHYS SLÄPPER DEMOVERSION AV LÅT FRÅN 2018
Negative Vibes (Babelsberg Basement Files Version) är namnet på den demoversion av låten (Don’t) Welcome The Plague As A Blessing som släpptes på Gruff Rhys kritikerhyllade album Babelsberg från 2018.
The Babelsberg Basement Files släpps som en Record Store Day-vinyl i begränsad upplaga.

CRAZY ABOUT ME – NY SINGEL FRÅN TAMA GUCCI
Genom sitt sätt att kombinera sval, bakåtlutad R&B med hårdare dansbeats fortsätter Tama Gucci på sin väg från Miamis bakgator till New Yorks mainstream-scen med nya singeln Crazy About Me.
Utöver ett växande intresse från den amerikanska musikpressen har han bl.a. öppnat för Christine and The Queens samt haft regelbundna framträdanden på Caroline Polachecks Club Quarantine.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners