TRIAKEL ger ut ny version av Sveriges nationalsång!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Då Sveriges näst största nationaldagsfirande på friluftsmuseet Jamtli i Östersund fick ställas in på grund av Covid-19 så väljer Jämtlands läns kommuner och länsstyrelse en annan väg att fira; Man spelar in en Nationaldags-film istället och att Du gamla, du fria ska utgöra filmmusiken är givet.

Janne Strömstedt gavs uppdraget att spela in en jämtländsk version tillsammans med sina medmusikanter i Triakel, Emma Härdelin – sång och Kjell-Erik Eriksson – fiol, Ellen Sundberg – sång, Hoven Drovens Björn Höglund – trummor och Jens Comén – saxofon samt Johan Arveli på gitarr. Dessutom med körsång av The Rockin Pots.

Under inspelningen blev det tydligt att Du gamla, du fria inte bara är en symbol och ett måste i vissa sammanhang. Det är även en jättebra låt.

Med den nyvunna insikten som grund är det med stor glädje Triakel featuring Ellen Sundberg och the Rockin Pots m.fl. nu presenterar sin version av Nationalsången.

Heja Sverige!

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners