LANCE LOPEZ släpper låt från sitt nya soloalbum Tell The Truth!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Gitarrlegendaren från Texas släpper sitt efterlängtade nya soloalbum Tell The Truth den 2 mars 2018 på Mascot Label Group.

Tell The Truth är en självbiografisk tour-de-force genom livet för en typisk blueslegend från Texas med alla dess toppar och dalar. Lance Lopez har de senaste tio åren sakta men säkert tagit sig uppför berget mot tillhållet för blues-rockarnas tungviktare och med sitt nya album är han framme.

“Nothin’ worth having, ever came easy to me, the sweetest victories came within an inch of defeat” Never Came Easy

allvarlig och passionerad. Men så är han också uppväxt med att lyssna till Bobby “Blue” Bland, Buddy Miles, Johnny Taylor och Rocky Peterson. Han började spela professionellt på barer i och runt New Orleans vid fjorton år och anställdes av soulmästaren Johnny Taylor vid sjutton, blev Lucky Petersons bandledare vid arton och gick slutligen med i Buddy Miles Express. Så har hans liv sett ut sedan dess, varenda avverkad mil på turné hörs hans röst.

Vägen till att bli en gitarrlegendar inom blues i Texas är sällan rak. T o m med mentorer och vänner som Billy Gibbons och Johnny Winter är vägen lång och kantad av tusentals klubbar, ändlösa nätter, låga gager och långa resor. Förstöelserna är många och frestar en att lättare härda ut. Lance Lopez hade de bästa läromästarna som Buddy Miles som lärde honom alla musikalisk tricks men hade även en baksida med alkohol, droger, sena nätter och snabbmat. En diet som knäckt fler än en. Med hjälp av lite tur, goda vänner och sin familj har han tagit sig vidare till ett mer hälsosamt och lyckligare liv.

Lance Lopez släppte sitt första soloalbum First Things First på ett oberoende bolag 1998, har varit medlem av otalgia turneband och släppt två kritikerrosade album som sångare och gitarrist med Supersonic Blues Machine (West Of Flushing, South Of Frisco och Californisoul). Hans turnerande har tagit honom från USAs västkust via Storbritannien och Europa så långt österut som Jakarta i Indonesien.

“A very exciting and intense blues guitarist.” Jeff Beck

Tell The Truth är plattan där Lance Lopez finslipat sitt sound. Där hörs massor av hans välkända hårda, skitiga gitarrer smakfullt plockande eller i tjocka lager backat av ett kraftfullt band med feta basslingor, praktfulla orgelslingor, fräckt munspel, mullrande trummor och över alltsammans Lances kraftfulla röst som binder samman de enastående låtarna.

Det är rock. Hård rock. Man hör sällan någon prata om Lance Lopez rockigare sida men det blir ändring på det nu. I åratal har bluesen varit hip och trots att Lance identifierar sig mycket med arvet efter Hubert Sumlin och liknade förnekar han inte det inflytande som rockmusiken från Storbritannien och södra USA haft på honom. Plattan har ena foten i rocken och den andra i bluesen och den lilla gnuttan soul är grädden på moset. Det är en platta som sprakar av elektricitet och som majestätiskt rullar fram tungt och säkert som ett godståg fyllt med ärlighet, smärta och hopp.

Tell The Truth är framför allt en arbetarklassens blues-rockplatta. Perspektivet på låtar som Cash My Check och Never Came Easy är här och nu. Som livet är med vårtor och allt. Rakt och ärligt. Sen följer fler av livets prövningar och våndor i High Life och Down To One Bar. T o m då han tolkar John Lee Hooker på Mr. Lucky känns det personligt och intimt som om det var självupplevt. Lopez har konfronterat sina demoner och överlevt.

Plattan spelades in och producerades av Fabrizio Grossi i Los Angeles under tre års tid. Det hörs att Lopez lärt sin läxa och tagit lärdom av alla de musiker han haft förmånen att möta genom åren som Warren Haynes, Walter Trout, Eric Gales, Robben Ford, Steve Lukather och den sedan tidigare nämnda Mr Gibbons.

Tell The Truth startar på fyran och växlar aldrig ner. Grooven är milsvida och slår hårt som en slägga. Trots att plattan är full av gitarrer spelar Lance Lopez aldrig över. Alla licks, riff och slingor ligger precis där de ska och låtarna andas för att släppa in orgel, piano, munspel och utsökt stämsång. Efter det fältinspelningsliknande öppningsspåret Never Came Easy förväntar man sig att få höra en vrålande gitarr men får istället en fet basslinga och ett elpiano som tar Lances röst över de första två verserna och refrängen. När gitarren väl kommer in är det ett rykande hett slidesolo som toppar en magisk voodoo-kör som förklarar vägen lång och svår men mödan värd.

Sedan följer en högoktanig tolkning av John Lee Hookers Mr Lucky med ekon av en annan Texas-legend som trimmats med några extra hästkrafter och en slamrande rytmsektion. The Real Deal är Lance Lopez manifest och en av plattans hörnstenar. Här ekar det av Eric Claptons mest melodiska gitarrspel efter Cream men innan Miami. Tänk Blind Faith eller Derek & the Dominoes. Då refrängen kicker in är det helt och hållet Lance Lopez låt som han avslutar med ett bländande gitarrspel.

Titelspåret avslutar plattan och är en massiv funkig rockare som är omöjlig att få ur skallen. Den skulle glädja en som Glenn Hughes med ett instrumental mellanspel som skulle kunna varit en bortglömd Deep Purple-låt. Vilket än en gång bevisar att det inte är ännu en blues/rock-platta utan ett fantastiskt album oavsett vilken ettikett man sätter på den. Blues/rock? Så in i helvete! Rock? Bockar av det också. Blues? Det finns i allt som Lance Lopez företar sig.

Tell The Truth släpps den 2 mars 2018.

Lance Lopez – Tell The Truth:
1 Never Came Easy To Me
2 Mr. Lucky
3 Down To One Bar
4 High Life
5 Cash My Check
6 The Real Deal
7 Raise Some Hell
8 Angel Eyes Of Blue
9 Back On The Highway
10 Blue Moon Rising
11 Tell The Truth

Releasedatum
2 mars 2018

Online

Facebook
Twitter
Web

Tour
9 March – Fabrik, Hamburg, GERMANY (Rockin The Blues 2018 Tour – Special Guest)
10 March – Columbia Theater, Berlin, GERMANY (Rockin The Blues 2018 Tour – Special Guest)
11 March – FZW, Dortmund, GERMANY (Rockin The Blues 2018 Tour – Special Guest)
13 March – Muffathalle, Munich, GERMANY (Rockin The Blues 2018 Tour – Special Guest)
15 March – Batschkapp, Frankfurt, GERMANY (Rockin The Blues 2018 Tour – Special Guest)
16 March – Boerderij, Zoetermeer, THE NETHERLANDS (Rockin The Blues 2018 Tour – Special Guest)
17 March – The Garage, London, UK (Rockin The Blues 2018 Tour – Special Guest)

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners