SATISFACTORY med medlemmar från bl a Sator och Stonecake släpper nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Wow. This is amazing stuff. Miranda The Hurricane on repeat all morning. Just brilliant.”
(Tony Dillon, ex Kerrang UK).

Satisfactory består av:
Tommy “Stommen”Liljegren (Stonecake) – gitarr, leadsång
Mikael Solén (Sator) – trummor
Annika Törnqvist (Amazonas, Cascade, Dilemma m fl) – bas och sång
Mathias “Senan” Sernerud (Sherikan Music Attraction) – gitarr och sång

Tre låtar från det kommande albumet “In Freeaility” (release april 2020) smögs ut redan i november 2019. När medlemmar från band som Stonecake, Sator, Amazonas och Sherikan slår sig samman kan det inte låta annat än bra!

Tidigt 2018 befann sig Mikael Solén och Mathias “Senan” Sernerud plötsligt ensamma kvar i ett band där övriga medlemmar av olika anledningar droppat av. Mikael, som visste att Tommy “Stommen” Liljegren bodde tio mil bort, lyfte luren och undrade om han hade lust att haka på.
“- Ja för fan”, sa Stommen och snart började han busspendla till rep med det nya bandet.
Micke ruvade redan på en handfull låtidéer som presenterades för Stommen. Tillsammans komponerade de också sina första gemensamma låtar. Stommen, som alltid varit en driven låtskrivare, började skapa fler och fler låtar som till sist utvecklades till en hel repertoar.
-”Jäklars, sicket superband vi blivit”, konstaterade Micke. “Vi måste spela in ett album! Men först måste vi ha en basist”. Efter att ha lagt ut en efterlysning via facebook testades Annika för uppdraget. Nu var bandet både klockrent och komplett.

Chips Kiesby tackade ja till att producera albumet och snart var man samlade i Music-a-matik studion. Tretton grunder sattes på en helg. Stommens karaktäristiska leadsång lades senare hos Chips och övriga pålägg och stämsång i Stommens egna studio.
“- Jag ska erkänna att jag inte hade några jätteförväntningar över hur det skulle bli. Det slutade med att vi överraskade till och med oss själva med resultatet!”, säger Micke.

Efter en lång process med många äventyr och diverse övriga skeenden i bandmedlemmarnas liv, är det äntligen dags att musiken får möta publikens öron, och snart även ögon.
– “Ska musiken nödvändigtvis kategorieras vill vi gärna sätta etiketter som kraft-, lek- och själfull”, säger Stommen. “Lägg till levande och medryckande också, så har du fångat oss perfekt”!

Fullängdaren “In Freeality” släpps 8 maj 2020.

© Clap Your Hands

print

Våra samarbetspartners