VULKAN – Det svenska progressiva rockbandet släpper sitt tredje album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 8 maj släpper Karlstadbandet Vulkan sitt tredje album Technatura. På albumet lyfter de fram aktuella ämnet så som frågan om vår existens, kampen mellan den framrusande teknologin och den uråldriga moderjord. Hur vi som människor väljer teknologiprylar och konsumtion istället för att ta hand om det enda som håller oss vid liv.

Vulkan är ett svenskt progressivt rockband som startades 2006 i Karlstad. De har spelat på flera av våra rockklubbar och festivaler bland annat på Sweden Rock samt släppt två album tidigare album Mask of Air (2011) och Observants (2016). Den 8 maj kommer deras tredje album Technatura. På albumet har man tagit det bästa av de två tidigare släppen och kokat ihop till en drygt 60 minuters musikalisk berg-och-dalbana. Man kastas mellan det onda och det goda, från utbrott till insikt, från lugnet före stormen och in till stormens mitt. För att krydda till det ytterligare sjungs tre av låtarna på deras modersmål; poetisk värmländska.

Soundet på deras tredje fullängdsalbum Technatura som släpps den 8 maj kan beskrivas som tungt, episkt och melodiöst i en modern progressiv skepnad. Albumets genomgående tema är kampen mellan den framrusande teknologin och den uråldriga moderjord. Hur vi som människor väljer teknologiprylar och konsumtion istället för att ta hand om det enda som håller oss vid liv. Lyriken nämner också konsumtionssamhället och den stora egoismen som människor generellt har. Även rasism och rädslan av det okända, rädslan av något annat som inte är du. Hur media och makthavare har en så stor roll av vad som visas på nyheter för att hålla oss i deras goda händer.

Kort och gott — allt som händer nu 2020.

Vulkan består av:
Sång/Percussion — Jimmy ”Bob” Lindblad
Gitarr — Christian ”CF” Fredriksson
Bas — Oscar Pettersson
Trummor/Percussion — Johan Norbäck
Keys/Synthesizers — Olle Edberg
Albumet Technatura släpps 8 maj via Record Union.

För mer information
Hemsida
Facebook
Instagram
Spotify
Youtube

© Enmusa

print

Våra samarbetspartners