BLIND LAKE – Emilia är andra singeln från kommande albumet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Skånebaserade duon Blind Lake (Lotta Wenglén och Måns Wieslander) släpper andra singeln från deras kommande album Streetlife (ute 15 maj). Emilia handlar om en mammas bortgång och ett sista farväl.

“Theres no rhythm of life
Theres no rhythm of life
Only silence and luminous blue
In this circle of days, some leave but everything stays
I´ll remember to live beside you”

Om Blind Lake
Lotta Wenglén & Måns Wieslander bildade Blind Lake 2012, efter att ha spelat tillsammans i olika konstellationer sedan 2004. Bandnamnet kommer från en sci-fi novell av Robert Charles Wilson. Debut albumet “On Earth” släpptes 2015 och rosades av bland andra Magnet, Indie Obsessive, Nooga & skräckförfattaren Laird Barron. Duon har ett genomgående intresse för det paranormala och sci-fi i alla dess former och hotar tidvis med att skriva ett filmmanus. Blind Lakes inställning till livet & konsten är lika starkt förankrad i myllan som den är i parallella verkligheter och sunkiga b-skräckfilmer.

Wenglén vann diverse priser för sitt fjärde solo album “In the core”, har spelat och sjungit med Chip Taylor (Wild thing, Angel of the morning) & Cardigans Nina Persson (i samband med dokumentären “Jag är min egen Dolly Parton”, där båda medverkar). Hennes pre-solo band Ba-ba-loo turnerade med Whiskeytown och Lotta Wengléns solo band har öppnat för Cave Singers. Hon har också ett nära samarbete med Cecilia Nordlund (Souls, Fullmånen från Helvetet.) Wenglén släpper en solo EP 2020 där hon sjunger på svenska.
Måns Wieslander spelade en tid i australiensiska The Saints, samtidigt som han ledde powerpop bandet Elevator Adam som agerade förband till The Posies och Hoodoo Gurus. Han är aktiv medlem i Death Tetra, Long Chaneys, gitarrist i Thomas Holst band och livemusiker med Råå. Han har även släppt löjligt många solo album.

Sagt om Blind Lake (US release 2015)
“Walk Beside Me is an odd combination of genres that manages to overcome their disparity and become something wonderfully affecting and distinctive.”
Joshua Pickard – Nooga.com
Eerie. Atmospheric melodies and synths are layered together energetically under prominent vocals until it all breaks into an upbeat full swing.
Magnet Magazine
Blind Lake seems less interested in making synth-pop singles than in making psychedelic, ambient and, yes, synth-pop soundtracks for contemporay film noirs that exist only in their and their listeners minds.
KDHX.org

Blind Lake performing the song Dirty Jeans from the forthcoming album Streetlife live in the livingroom in Böste.

© Margit Music

print

Våra samarbetspartners