LOTTA WENGLÉN – Ny singel Det soldränkta rummet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den tredje singeln Det soldränkta rummet utgör de nedfällda axlarna på Lotta Wengléns EP – Alla andra ska dö. Här längtar hon till värmen hos sin älskade i det soldränkta rummet. Att få mötas i en solstrimma långt bortom branta backar och konflikter.

“Som jag begär dig. Som du berör mig
Vi får det växelvarma djuret ur dess vila
Ett sköldpaddshjärta som tyst har väntat
Jag vill ha dig i det soldränkta rummet”

Skånebaserade Lotta Wenglén har genom åren spelat i otaliga band i Malmö så som ba-ba-loo, Sunshine Rabbits, Up the Mountain, Fullmånen från Helvetet, Det Döda Köttet och albumaktuella Blind Lake.

Hon har mellan 2001-2013 släppt fem engelskspråkiga soloplattor, flertalet singlar och en EP och är nu tillbaka för att presentera nya låtar på svenska framförda på Lottas varma skånska.

Produktionen är ett samarbete mellan Lotta och Lasse Johansson Ståle (The Cardigans, Brothers of End, Lost Johansson). På EP:n hörs även kör av Nina Persson, Anja Bigrell och Cecilia Nordlund, kontrabas av Mattias Areskog, sax av Ida Karlsson och trummor av Markus Bergqvist.

Lotta säger så här om låtarna på kommande EP:n
“Min EP behandlar funderingar kring vad människor lämnar efter sig när de dör. Om den vägdöd vi själva orsakar som levande och om den smärtsamma vetskapen om att vi ska mista allt vi älskar; allt vi har. Det är något rörande i våra ansträngningar att lura oss runt meningslösheten, för att hitta en plats där vi får drabbas av plötsliga lyckorus, njuta av en perfekt spröd Finsk pinne eller slås av överväldigande tacksamhetskänslor på en tyst promenad i naturen. Vi vill vara del av någonting och vi vill vara ifred.

Musiken är inspelad och producerad av Lasse och Lotta i Margit Music Studio i Böste samt i The Cardigans replokal i Malmö 2018-2019.

Sång, gitarr, bas, keyboard och slagverk: Lotta Wenglén
Keyboard, slagverk och kör: Lasse Johansson Ståle
Trummor: Markus Bergqvist
Kontrabas och kör: Mattias Areskog
Saxofon: Ida Karlsson
Kör: Anja Bigrell, Cecilia Nordlund och Nina Persson
Mix: Lasse, Lotta och slutfix av David Carlsson i Gula Studion, Malmö
Master: Becki Whitton
Foto artwork: Niklas Hansson
Artwork: Lotta

© Margit Music

print

Våra samarbetspartners