ANNA FOLKESSON släpper singel End This Fight

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Anna Folkesson har precis släppt sin första efterlängtade singel End This Fight. Till sin hjälp har hon haft några av Sveriges främsta och mest anlitade musiker; Torbjörn Fall (gitarrer), Anders Johnson (bas), Jonas Lidholm (trummor) och Patrik Svedberg (arr., produktion samt keyboards). Anna Folkesson står för text och musik samt all percussion.

Med inspirerad av bl.a. Kate Bush, Shawn Colvin och Sheryl Crow blandar Anna uttryck från olika genrer, bl.a. country, drömpop och indie pop/rock. Hennes sound präglas av en nordisk melankoli och harmoni och hon gillar att kombinera och utforska dessa motpoler i sitt musikskapande.

”Texten handlar om en dagboksanteckning som skrev ner och tonsatte sig självt. Den speglar frustration och förvirring i början av ett kärleksförhållande, när man inte riktigt vet vart man står i förhållande till varandra”, säger Anna

Anna Folkesson växte upp i en musikerfamilj i Örebro och började tidigt att drömma om en musikkarriär. Med siktet inställt på en musikkarriär började hon som nioåring att ta sång- och trumlektioner på den lokala Kulturskolan och fortsatte sedan sina musikstudier i Stockholm och London upp i vuxen ålder.

Efter att ha jobbat som bakgrundssångerska och musiker åt ett gäng svenska artister bland annat Roger Pontare började Anna skriva egen musik och satsar nu på en solokarriär.
Hon frilansar även som musiker vid sidan av.
”Jag har alltid tänkt mig en karriär inom musiken och har haft som mål att kunna livnära mig på musiken. Det ska bli spännande att höra vad publiken tycker om mitt första alster”, säger Anna

Låten End This Fight är släppt på hennes egna bolag och digitala distributören Amuse.

© Enmusa

print

Våra samarbetspartners