STEPHEN KING bland Albert Bonniers Förlags juni- och julinyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Innan molnen kommer av Mari Jungstedt
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Katarina Ewerlöf)
Om boken: En helt ny serie av deckardrottningen Mari Jungstedt!
En kontroversiell spansk åklagare, gift med en svenska, hittas mördad i en ravin i bergsbyn Ronda, ovanför Marbella på den spanska solkusten. Lärarinnan Lisa Hagel, som just har flyttat till Spanien från Stockholm, dras in i utredningen. Lisa dumpades plötsligt av sin man efter trettio års äktenskap och har köpt ett hus i en liten bergsby för att försöka börja om.På en flamencokurs träffar hon polisen och änkemannen Hector Correa som även han har ett sårigt förflutet. Tillsammans börjar de nysta i det mystiska mordet på åklagaren. Snart inträffar ännu ett liknande mord, och spåren leder dem ända tillbaka till general Franco och Spaniens blodiga historia.

Då, när jag var poet av Niklas Rådström
Format: Inbunden
Om boken: Poesin är en klyfta att klättra genom, inte för att komma upp ur eller ner i, utan för att hitta en plats att tappa fotfästet i
Tjugo år efter sin senaste diktsamling återkommer Niklas Rådström som poet med dikter som pendlar mellan det djupt personliga och en dialog med levande och döda.
Då, när jag var poet är en efterlängtad återkomst till poesin av en av sin generations främsta lyriker.

Turister i Tredje riket av Julia Boyd
Format: Inbunden, e-bok
Om boken: “Turister i Tredje riket” är en berättelse om nazismens framväxt under mellankrigstiden. Genom tidigare opublicerade ögonvittnesmål målar journalister, studenter, politiker, celebriteter, kommunister, fascister och turister tillsammans fram Hitlers Tyskland och ger nya insikter i Tredje rikets komplexitet och paradoxer. Historierna rör sig från det triviala till det djupt tragiska.

Blod säljer av Stephen King
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Jonas Malmsjö)
Om boken: ”Blod säljer” – och ett bombdåd på mellanstadieskolan Albert Macready Middle School kommer definitivt att toppa alla löpsedlar. Men det är något märkligt med tevereportern som är först på plats för att rapportera från tragedin. Skräckmästaren Stephen King har alltid briljerat som novellförfattare, och återvänder här till genren och till några av sina klassiska teman: ondska, galenskap och skrivkrampens plågor.

En trygg hamn av Nora Roberts
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Hannes Meidal)
Om boken: Phillip Quinn har satsat allt på karriären och lämnat uppväxten på gatan bakom sig för gott. Men en blick på yngsta adoptivbrodern Seth räcker för att han ska bli påmind om den pojke han en gång var. När forskaren Sybill Griffin dyker upp i staden blir Phillip omedelbart fascinerad. Men Sybill bär på en hemlighet som hotar det liv som bröderna Quinn har byggt upp för sig själva – och för Seth.

Hur man blir slängd överbord av Emmy Abrahamson
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Frida Hallgren)
Om boken: Om man är döpt till Jacqueline Coco Marilyn med efternamn Åberg, född Jönsson, så förpliktar det till att utföra stordåd som att övertala sin motvilliga mamma om att det är en strålande idé att åka på kryssning och sedan sätta en illa dold masterplan i verket – hitta en gubbvän till mamma och själv få vila från livet som allt-i-allo i en stökig småbarnsfamilj. Lyx, medelhavet, glamour – vad skulle rimligen kunna gå fel?
Efter succérna ”Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske” och ”Hur man gör succé på dårhus” är Emmy Abrahamson tillbaka med ännu en komisk, varm feelgood-berättelse om familjens betydelse – hur mycket man än ibland vill strypa dem.

Alltid en dotter av Amy Engel
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Eva Röse)
Om boken: Ibland är svaren värre än frågorna. Ibland är det bäst att inte veta alls.
I en bortglömd stad i det fattiga Ozarkbergen i Missouri lever Eve och hennes dotter Junie. Eve kommer från en trasig uppväxt och den enda som är viktigt i hennes liv är att ge Junie en någorlunda god barndom. När en polisbil stannar utanför restaurangen där Eve jobbar sjunker hjärtat ner i magen. Något måste ha hänt. Polisen berättar att de har hittat Junie och hennes lekkamrat döda, mördade.
Polisens sökande leder ingenstans, men Eve kan inte få ro förrän hon har hittat sin dotters mördare. Hennes jakt på rättvisa tar henne från stadens ruffigaste kvarter ut till de omgivande skogarna och slutligen till hennes barndoms trailerpark.
“Alltid en dotter” är en djupt drabbande roman om familjeband, om att göra allt för sina barn, och hur den värsta platsen också kan rymma den största kärleken.

Tyska huset av Annette Hess
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Callin Öhrvall Delmar)Om boken: Frankfurt, 1963. Den unga översättaren Eva Bruhns blir inkallad som tolk under Auschwitzrättegångarna. Medan Eva lyssnar till de fasansfulla vittnesmålen hopar sig frågetecknen i hennes egen historia. Varför vägrar hennes föräldrar att prata om sitt liv under kriget? Och varför undviker pojkvännen Jürgen alla frågor om det förflutna? ”Tyska huset” är en fängslande historisk roman om en kvinnas sökande efter sanningen.
Annette Hess arbetar sedan 20 år tillbaka som manusförfattare och har bland annat skrivit den framgångsrika teveserien “Weissensee” som sänts på SVT. “Tyska huset” är hennes första roman.

Trubbel av Jan Malmborg
Format: Inbunden, e-bok
Om boken: Edvin Adolphson var hans pappa, Evert Taube hans mentor och Maj Sjöwall hans första förälskelse. Under mer än ett halvsekel befann han sig i hjärtat av det svenska kulturlivet. Med låtar som ”Gustav Lindströms visa”, ”Siv och Gunne” och ”Nu har jag fått den jag vill ha”, var han en lyhörd uttolkare av rekordårens livslust och melankoli. Biografin ”Trubbel” berättar om trubaduren Olle Adolphsons händelserika liv i dur och moll.

Sovsågott av Anders Roslund
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Thomas Hanzon)
Om boken: De var båda fyra år när de försvann samma dag. Nu sörjs de på samma kyrkogård i var sin grav.
Men varken flickan under det vita träkorset eller flickan som heter Linnea finns i sina kistor.
För att förstå hur de hör ihop måste kriminalkommissarie Ewert Grens och infiltratören Piet Hoffmann besöka den mörkaste av mörka världar och utkämpa sitt hittills svåraste, skitigaste, farligaste uppdrag.
Efter Tre sekunder, Tre minuter, Tre timmar och Jamåhonleva (Tre dagar) kommer nu Sovsågott, en gastkramande thriller där skillnaden mellan liv och död är tre år.

Den sorgsne busschauffören från Alster av Håkan Nesser
Format: Inbunden, e-bok, ljudbok (uppläsare: Reine Brynolfsson)
Om boken: Jag borde verkligen inte leva.
Så skriver den före detta akademikern och busschauffören Albin Runge i sina anteckningar från 2012–13. Och när någon eller några tycks hota honom till livet har han full förståelse för detta. De bisarra hoten leder så småningom till att polisen i Kymlinge kopplas in. Hösten 2018 tillbringar kommissarierna Gunnar Barbarotti och Eva Backman av vissa skäl ett par tjänstlediga månader i Rute socken på norra Gotland, och fallet med den olycklige Runge får oväntat ny aktualitet. Någonting i utredningen från 2013 verkar ha gått fel. Käpprätt fel. Eller? Berättelsen om den egendomlige busschauffören från Alster är den sjätte (eller möjligen sjunde) boken om kriminalpolisen Gunnar Barbarotti, inte mindre egendomlig han.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners