NEA släpper egen version av Zara Larssons ”TG4M”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpps den tredje låten från Spotifys nya studioprogram Studio It’s Hits: en helt ny tolkning av Zara Larssons ”TG4M” av ingen mindre än stjärnskottet Nea, som dessutom är en av låtskrivarna bakom originallåten.

”Det finns något meta i att göra en cover på en låt som man varit med och skrivit själv. ’TG4M’ skrev jag till min dåvarande pojkvän 2016 och när Zara Larsson fick höra låten och ville göra sin version på den skrev vi om verstexten så den skulle passa perfekt till henne. Nu går jag tillbaka till originaltexten och gör en ny, mer personlig version av låten” – berättar Nea.

Linnea Södahl har ingått i den grupp av låtskrivare som definierat svensk popmusik de senaste fem åren. Hon har skrivit låtar med bland andra Zara Larsson (”Lush Life”, ”Don’t Worry Bout Me”, ”TG4M”), Tove Styrke, Maggie Lindemann och Axwell vilket resulterade i en nominering till Årets Kompositör på Grammisgalan 2020.

“Nea har gjort en spännande resa från att skriva världshits till att nu också framföra dem. I Studio It’s Hits fick hon möjlighet att ta tillbaka en av sina egna låtar och skapa den personliga versionen av “TG4M” och det är precis den typen av kreativitet och nyskapande vi vill möjliggöra med programmet” säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify.

Nea har haft en rekorddebut med singeln ”Some Say” som släpptes i september 2019. Förutom framgångarna i Sverige där låten varit den mest spelade på radio i 10 veckor och är platinacertifierad, har den blivit en stor internationell hit med hittills över 75 miljoner spelningar på Spotify, samt en rad topp 10 placeringar runtom Europa. Låten har peakat #13 på europeiska radiotopplistan och en av de mest Shazamade låtarna i Europa. Den 28 februari släppte Nea andra singeln ”Dedicated” som hon skrivit tillsammans med producentteamet HitImpulse från Berlin, samma konstellation som ligger bakom ”Some Say”. Mer musik kommer från Nea under våren.

Låtskrivare ”TG4M”: Nea, Kid Joki och Mack.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners