BROWSING COLLECTION släpper nytt album Cyber Space Buffet

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På sitt andra album har Browsing Collection tagit inspiration från deras egna liv som kvinnliga musiker och deras syn på samhället. Genom den nya plattan tar de delvis ställning i vissa frågor medan andra låtar kan handla om så alldagliga saker som sockerberoende, eller hur det skulle vara att baka pizza med Jesus.

“På den här plattan har vi definitivt vågat utveckla vårt sound. Vi har tänjt på gränserna och äventyrat vår trygga genre genom att inspireras av allt mellan blues, metal, punk, pop och hiphop.”

Lyssnaren får smaka på denna fusion av genres med låtar som “Souls For Sale” som har ett country-doftande banjoriff, två av låtarna på plattan innehåller tight gangsta rap och i låten “Oh No” bjuder bandet det tyngsta riffet bandet har skrivit sedan de var 12 år med den trallvänligaste refrängen som ett hårdrocksband någonsin vågat spela in på en skiva.

Tillsammans producenten Nicklas Eklund har de fått fram ett ljud som bandet är väldigt nöjda med.

“Hela plattan är som en helgjuten ljudfest där högt och lågt, varmt och kallt, sprängpunka och stulna ballonger möts för att ta ett gäng öl och ta över världen. Vi är så otroligt nöjda.”

Mimi, Nora, Carolina och Moa i Browsing Collection har frälst publik i hela landet efter att ha spelat på klubbar och på flera av de största festivalerna som Sweden Rock Festival, Putte i Parken och Peace and Love med sin metal-influerade punkiga rockmusik. De har även turnerat flitigt i Europa och har gjort två turnéer i Sydkorea.

Förutom ett ändlöst antal spelningar och releaser har bandet också skrivit musik till SVT och till ett av världens största online-spel, Star Stable. Förra året tilldelades Browsing Collection Framtidens Musikpris för sitt arbete med Sweden Rock Kollo där de jobbar med att coacha unga kvinnor, transpersoner och icke-binära inom rockmusik. Inte långt därefter vann de P4 Nästa i Skaraborg och fick representera länet i riksfinalen 2019.

Browsing Collection är:
Moa Lenngren – Gitarr
Mimi Brander – Sång, gitarr
Carolina Karlsson – Trummor
Nora Lenngren – Bas

8/10
“one of our country’s best and most relevant rock bands the last ten years”
// HYMN [SE]

5/5
“Their metal influenced punk rock immediately grabs you and leaves you breathless. It all sounds so glorious. It’s honestly been a while since a band has grabbed my attention so immediately.”
// Mick Birchall, Valkyrian Music

“Holy crap, I love this. The energy is amazing and the songs are great
– and I love Mimi’s voice. Just pure ‘badass attitude’. ”
// Dave Tedder, Head First Entertainment [US]

© ARPR

print

Våra samarbetspartners