SWEDEN ROCK FESTIVAL 2020: För 15:e året i rad presenteras sommarens NEMIS-band

Klicka på bilden, för att se hela bilden

METALITE, AGONIZE THE SERPENT, DEATH BY HORSE, HEXED, MASS WORSHIP, BROWSING COLLECTION, ELDEN och HONEYBURST – så heter årets NEMIS-band på Sweden Rock Festival.

För 15:e året i rad presenterar Sweden Rock – tillsammans med Studiefrämjandet – de åtta svenska “up and coming-band” som ges möjlighet att visa upp sig för den fantastiska festivalpubliken.

NEMIS står alltså för New Music In Sweden, och 2020 års startfält bjuder på allt från 70-talsinspirerad rock och melodisk metal till hybrider mellan punk och hårdrock samt brutal metal.

NEMIS-band på Sweden Rock Festival 2020:

Metalite
Stockholmska Metalite spelar refrängstark melodisk metal med influenser från det tidiga 00-talets trancesound. Medlemmarna har meriter från band som Captain Black Beard, Imber och Castillion. Bandet har två album i ryggen, ”Heroes in time” (2017) och ”Biomechanicals” (2019), den sistnämnda debut för nuvarande sångerskan Erica Ohlsson och båda producerade av legendaren Jacob Hansen.

Agonize The Serpent
Agonize The Serpent från Falkenberg spelar energisk metalcore med rötter i såväl melodisk death metal som punk. Sedan starten 2015 har de utgettEP:n ”Under a serpent’s oath” (2016) och albumet ”Pray for a plague” (2018). Bandets inspelningar har väckt genslag även internationellt och live har de fått visa framfötterna tillsammans med band som The Unguided, Corroded och Lillasyster.

Death By Horse
Skånska Death By Horse går in för refrängstark punk och bildades 2015. Debutalbumet ”This too shall pass” utgavs digitalt 2016 och blev en stor framgång, följd av en fysisk release 2018. 2019 kom uppföljaren ”Reality hits hard” som blev en ännu större favorit hos både publik och kritiker. Bandet har även flera Europaturnéer i ryggen med bland andra Agnostic Front och Teenage Bottlerocket.

Hexed
Hexed från Uppsala spelar mörk och melodisk metal med progressiva inslag och manlig growlsång som komplement till utomordentliga leadsångerskan Tina Gunnarsson. Bandet bildades 2015 och har inte legat på latsidan: de har i tur och ordning släppt tre singlar, enEP, och debutalbumet ”Netherworld” (2018). De har också skaffat sig ett rykte som bra liveband och album nummer två är redan på väg.

Mass Worship
Mass Worship från Stockholm spelar mörk och brutal metal, vars smutsiga old school-sound med deathcrust-inslag kombineras med influenser från modern metal. Bandet bildades så sent som 2018 av medlemmar med mångårig erfarenhet från scen och studio, och debutalbumet ”Mass Worship” som utgavs i oktober 2019 har redan fått underjorden att surra intresserat.

Browsing Collection
Browsing Collection från Skövde spelar en svängig hybrid av punk och metal och har hunnit med mycket sedan starten 2008. Ett flertal priser och uppdrag förTV, internationellt turnerande och hela sex skivsläpp, inräknat aktuella albumet ”Cyber space buffet”. Bandet har hyllats vida kring både som live- och studioakt och är även engagerade i det årliga representationsbefrämjande musikkollot Sweden Rock-kollo.

Elden
Elden från Karlstad står för tunga riff, snygga refränger och sväng inspirerade av Mastodon, Baroness, The Sword samt 70- och 80-talet. De bildades 2012 ochEP:n ”Atlas” kom 2015. Elden fann sitt sound på allvar på debutalbumet ”Death & fear”, som också vann stor uppskattning. I januari 2020 kom så deras första platta för Fuzzorama Records: ”Nostromo”, baserad på rymdens mörker, oändlighet och kyla.

Honeyburst
Honeyburst från Halmstad bildades 2017 som powertrio men är numera en kvartett med Hammondorgel. Deras sound är, kanske inte helt överraskande, influerat av det tidiga 70-talet och namn som Beck Bogert & Appice, Deep Purple, ZZ Top och Black Sabbath. Debutalbumet ”Space and time” släpptes i september 2019 och det är ett verk där sväng och positiv atmosfär är honnörsord.

© Sweden Rock

print

Våra samarbetspartners