MARKUS BERJLUND släpper singel inför sitt kommande album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inför sitt kommande album Om allting går åt helvete så ska du inte följa med släpper Markus Berjlund idag singeln En dag utan planer – en klassisk poplåt om lusten att leva!

– En dag utan planer är en poplåt med klassisk sättning och struktur där producenten Daniel Lindbloms ”Scocco-körer” sticker ut, säger Markus. Grundstämningen i låten handlar om ”en bra dag på stan”. Den kan tyckas vara en lättsam banalitet, men där finns lite mer…

– En dag utan planer är måhända inte världens tydligaste exempel på en politisk låt, men precis som i flera låtar från kommande albumet Om allting går åt helvete så ska du inte följa med så har jag utgått från lusten att leva och den ilska som föds när den lusten krockar med den här världens all jävla dårskap. Därför ser vi till att ”våra flygbiljetter blir till konfetti och pappersplan” och rusar ut på stan och tillåter oss att ta dagen som den kommer.

Albumtiteln Om allting går åt helvete så ska du inte följa med var för övrigt bestämd långt innan det nya Coronaviruset började härja, men långt efter insikten om de mycket större hot som människan har att handskas med.

– Textmässigt så har det här varit mitt svåraste album. Jag har varit instängd i mig själv. Och kämpat för att ta mig ut. Jag är en glad jävel, men ständigt orolig. Jag älskar att dansa, men snubblar lätt. Jag vill inte höra nyheterna, men lägger fram tidningen till barnen varje morgon. Jag har svårt för nostalgi, men fruktar framtiden. Och jag tror att många känner igen sig i allt det där och i de här texterna. I glädje och sorgen. I fruktan och oro. I ”nä-men-så-fan-heller”-besvärjelsen: Om allting går åt helvete så ska du inte följa med.

MARKUS BERJLUND
En dag utan planer
[Viksningar och Vrål / COMEDIA]
Distribution: The Orchard
Release: 25 mars

© COMEDIA

print

Våra samarbetspartners