VENUSPASSAGEN – REEPERBAHN och Olle Ljungström/Dan Sundquists bortglömda 80-talspärla Månen får nytt liv i nyinspelning ft. Sundquist!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ny singel med Dan Sundquist som duettpartner i tidig Olle Ljungström/Dan Sundquist-pärla!

För ett par år sedan bildade ett gäng Reeperbahn-älskande musiker tribute-bandet Venuspassagen för att ge nytt liv åt de många fantastiska låtar som skrevs och spelades in av det banbrytande svenska bandet Reeperbahn för närmare 40 år sedan. Idag blåser Venuspassagen liv i repertoaren på ett så övertygande sätt att självaste Dan Sundquist nu har valt att involvera sig i projektet. Efter att den flerfaldigt grammis-belönade producenten och originalmedlemmen i Reeperbahn förra sommaren gjort ett inhopp med Venuspassagen på en stockholmsspelning, så har han nu inte bara engagerat sig i projektet genom att mixa utan även genom att själva medverka som sångare på bandets debutsingel Månen som släpps idag.

Månen är en tidig Reeperbahn-låt som spelades in redan 1980 – mellan bandets självbetitlade debutalbum och uppföljaren Venuspassagen som blev bandets genombrott. Månen var dock fortfarande outgiven när den första gången gavs ut på albumet Samlade singlar 1982 och tillhör en av flera snudd på okända pärlor signerade låtskrivarparet Olle Ljungström och Danne Sundquist.

Reeperbahn bildades i Vaxholm 1977, men fick sin klassiska kärna med Dan Sundquist (sång, bas), Olle Ljungström (sång, gitarr), Eddie Sjöberg (gitarr) och Peter Korhonen (trummor) först året därpå. 1979 skivdebuterade man med singeln Havet ligger blankt som sedan blev öppningsspår på det självbetitlade debutalbum som släpptes samma år. Reeperbahns stora genombrott kom med albumet Venuspassagen 1981, då med den f.d. Lustans Lakejer-keyboardisten Jan Kyhle som femte medlem. De följande åren gav bandet sedan ut albumen Peep-Show och Intriger innan det upplöstes sommaren 1984. Som det fiktiva bandet Nürnberg 47 medverkade Reeperbahn 1983 i den uppmärksammade kultfilmen G – som i gemenskap, där man framförde låten Hundarna brinner samt en cover på Velvet Undergrounds klassiska Venus In Furs.

Venuspassagens nyinspelning av Månen är producerad av Claes Olson och inspelad med Jonas Strömberg som tekniker i Studio Slowbeat. Sång och kompletterande pålägg är inspelade av Dan Sundquist i Big Shadow Music Production Companys studio.

Lyssna på singeln här!

© COMEDIA

print

Våra samarbetspartners