VENUSPASSAGEN – Sexåringar sjunger OLLE LJUNGSTRÖM

Klicka på bilden, för att se hela bilden

BLOMMOR! Sexåringar sjunger OLLE LJUNGSTRÖM och REEPERBAHN med VENUSPASSAGEN

Venuspassagen följer idag upp debutsingeln Månen med Blommor – ännu en pärla ur det legendariska Vaxholmsbandet Reeperbahns låtskatt. På singeln medverkar en barnkör bestående av sexåringar som bidrar till att lyfta bandets energifyllda version av Blommor till nya höjder. Texten är skriven av den för fyra år sedan tragiskt bortgångne sångaren Olle Ljungström. På sin debutsingel gästades Venuspassagen i våras av Reeperbahns andre frontman Dan Sundquist som sjöng duett och även erbjöd sig att mixa låten. Dan Sundquist (en flerfaldigt grammis-belönade producent som tidigare har arbetat med bl.a Uno Svenningsson, Jakob Hellman, Anna Bergendahl och Wilmer X) har även mixat den nya singeln.

Blommor är en tidig Reeperbahn-pärla med text av Olle Ljungström och musik av låtskrivarparet Ljungström/Sundquist. Låten gavs första gången ut på EP:n Inget 1980. Olle Ljungströms text bygger på Reeperbahns minnen av en spelning tillsammans med den mytomspunne artisten Bosse “Blomman” Blombergh i slutet av sjuttiotalet. ”Blomman” vägrade dela loge med ”slynglarna från Vaxholm” och skrek åt dem att de skulle låta honom vara ensam i logen så att han fick sitta ifred och dricka sin medhavda flaska Kir, som med lätt svartvinbärston och mycket alkohol för pengarna var en av Systemets storsäljare på den tiden.

Reeperbahn bildades i Vaxholm 1977, men fick sin klassiska kärna med Dan Sundquist (sång, bas), Olle Ljungström (sång, gitarr), Eddie Sjöberg (gitarr) och Peter Korhonen (trummor) först året därpå. 1979 skivdebuterade man med singeln Havet ligger blankt som sedan blev öppningsspår på det självbetitlade debutalbum som släpptes samma år. Reeperbahns stora genombrott kom med albumet Venuspassagen 1981, då med den f.d. Lustans Lakejer-keyboardisten Jan Kyhle som femte medlem. De följande åren gav bandet sedan ut albumen Peep-Show och Intriger innan det upplöstes sommaren 1984. Som det fiktiva bandet Nürnberg 47 medverkade Reeperbahn 1983 i den uppmärksammade kultfilmen G – som i gemenskap, där man framförde låten Hundarna brinner samt The Velvet Undergrounds klassiska Venus In Furs.

Venuspassagen bildades för tre år sedan och har sedan dess gjort flera konserter där man hyllat och hållit liv i såväl Reeperbahns som Olle Ljungströms stora låtskatter. Bandets nu aktuella nyinspelning av Blommor är producerad av Claes Olson och inspelad samt mastrad av Jonas Strömberg i Studio Slowbeat. Singeln är mixad av Dan Sundquist i Big Shadow Music Production Companys studio.

© 2020 COMEDIA / Claes Olson Media

print

Våra samarbetspartners