MALMÖ REDHAWKS: Joakim Fagervall och Andreas Lilja in på tränarsidan

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter den abrupt avslutade säsongen stod det klart att Peter Andersson och Martin Filander också gjort sina sista matcher som huvudtränare respektive assisterande tränare för Redhawks. Nu är de nya pusselbitarna i ledarstaben på plats.

Joakim Fagervall blir ny huvudtränare för Redhawks och vid sin sida får han – utöver Jesper Mattsson – även den tidigare Redhawks- och NHL-backen Andreas Lilja, som assisterande tränare.

– Vi tror väldigt mycket på den konstellation som vi nu sätter samman. I Fagervall får vi in en tränare med stor erfarenhet. Han är en lugn och trygg ledare och vi har följt honom under en längre tid. Lilja är fortfarande ganska ny som tränare och han har framtiden för sig. Han är väldigt passionerad och har dessutom en enorm erfarenhet från den egna spelarkarriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård om sina nya tränare.

Fagervall kommer närmast från en succésäsong i HockeyAllsvenskan, där han ledde Björklöven till seriesegern. I Umeå fick han dock aldrig chansen att leda laget upp till SHL med anledning av den avblåsta säsongen. Innan dess hann han prisas som Årets Tränare i serien. Nu flyttar han söderut.

– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra, att jobba i organisationen och med den stab som nu finns runt laget. Jag tycker att det är en mycket spännande konstellation, säger han om att få kampera tillsammans med Jesper Mattsson, Henning Sohlberg och Lilja.

Inför säsongen 2018-19 klev Andreas Lilja in i tränarvärlden, som assisterande tränare i Kristianstad. Samma vår var han med om att leda laget upp i HockeyAllsvenskan. Nu tar han steget upp på SHL-nivå och återvänder till Redhawks 20 år efter att han som spelare lämnade för spel i NHL.

– Jag är väldigt taggad inför det här och ser fram emot möjligheten att få bygga något i Redhawks igen. Det är dessutom enormt inspirerande att vara tillbaka i klubben där jag fick en stor del av min hockeyfostran. Tränarteamet känns också starkt och jag är säker på att vi kommer att fungera jättebra ihop, säger Lilja i en kommentar.

Joakim Fagervall har skrivit på ett tvåårskontrakt och Andreas Liljas avtal gäller över de tre kommande säsongerna.

FAKTA / Joakim Fagervall
Född: 1969-01-11
Födelseort: Kiruna
Klubbar i tränarkarriären: Vimmerby, Boden, Oskarshamn, Björklöven, Molot-Prikamie Perm, Tingsryd, Västerås, Luleå, Björklöven.
Meriter: Årets tränare i HockeyAllsvenskan 2020, CHL-mästare 2015.
Aktuell: Klar som ny huvudtränare för Redhawks SHL-lag.

FAKTA / Andreas Lilja
Född: 1975-07-13
Födelseort: Helsingborg
Klubbar i tränarkarriären: Kristianstad
Meriter: Avancemang till HockeyAllsvenskan 2019, Stanley Cup-mästare 2008.
Aktuell: Ny assisterande tränare för Redhawks SHL-lag.

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners