MALMÖ REDHAWKS: Petri Liimatainen klar som assisterande tränare

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under säsongerna 2002/03 och 2003/04 bar Petri Liimatainen C:et på bröstet av sin Redhawkströja. Nu, nära 20 år senare, är 52-åringen klar för en återkomst i klubben när han kliver in som assisterande tränare till Tomas Kollar.

– Det är oerhört kul att komma tillbaka till klubben. Jag ser fram emot att bli en del av det här teamet och att få jobba tillsammans med Tomas, som jag känner lite sedan tiden när vi spelade tillsammans. Jag har haft min bas här utanför staden sedan jag flyttade hit som spelare och har följt lagets framfart nära under hela den här tiden. Nu ska vi tillsammans se till att göra något riktigt bra av det här och det är jag övertygad om att vi har alla möjligheter att göra, säger Petri Liimatainen själv i en kommentar.

Efter sin fina spelarkarriär, där han bland annat blev Svensk Mästare i Malmö 1994, inledde Liimatainen sin tränarkarriär i Tyskland, där han också hann med sju säsonger under sin tid som aktiv. I tyska Ingolstadt tog han våren 2014 klubben till sin hittills enda titel. Han har även rutin som ledare i SHL, där han var just assisterande tränare under tre säsonger i Örebro. Senaste uppdraget var i tyska DEL-klubben Schweinninger säsongen 2019/20, ett jobb han valde att hoppa av för två år sedan till förmån för familjen. Men nu är Petri Liimatainen tillbaka i hetluften igen.

– Vi är glada över att få in Petri i den här rollen och känner att han har de egenskaper som vi eftersökt. Han har en lång och gedigen spelarkarriär bakom sig där han bland annat blivit mästare här i klubben och också representerat Tre Kronor i både OS och VM. Det visar på att han har vetskapen om vad som krävs för att ta sig hela vägen, något han kan föra vidare till våra spelare. Vi gillar också det faktum att han gillar träning, något som går hand i hand med den filosofi vi vill sätta, med en ökad träningsmängd. Vi ser Petri som ett utmärkt komplement till Tomas Kollar, säger Malmö Redhawks General Manager, Patrik Sylvegård.

Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna och börjar gälla från 1 maj.

FAKTA / Petri Liimatainen
Född: 1969-07-20
Födelseort: Hässelby
Roll: Assisterande tränare
Klubbar som spelare: AIK, Malmö IF, Krefeld, Bern, Berlin, Köln, Södertälje, Lugano, Basel, Duisburg, Linköping, Linz och Hvidovre
Klubbar som tränare: Köln, Pantern, Ingolstadt, Örebro och Schwenninger
Meriter: Tysk Mästare 2014, SM-guld 1994, Världsmästare 1992, 58 A-landskamper
Aktuell: Är ny assisterande tränare i Redhawks herrlag

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners