MALMÖ REDHAWKS: Kontraktsförlängning för Fagervall

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med Joakim Fagervall, 52. Huvudtränaren är inne på sin andra säsong i klubben och har nu skrivit på en ettårig förlängning, som innebär att hela tränarstaben nu finns på kontrakt till och med säsongen 2022-23.

– Vi tycker att Joakim gör ett jättebra jobb i sin roll som huvudtränare och våra tränare jobbar väldigt bra tillsammans. Joakim har ett lugn och en kontinuitet i sitt ledarskap som vår grupp behöver, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, och fortsätter;

– Våra resultat har inte varit de som vi vill att de ska vara, men våra underliggande siffror talar om att vi är bättre än vad vi varit sedan vi tog klivet tillbaka till SHL. Jag är övertygad om att Joakim kommer att ta den här klubben till framgångar och det gläder mig att vi som klubb står trygga i vår position gällande tränarna och att vi visar på en långsiktig tro på den här ledarstaben.

Under fjolårssäsongens senare del basade Fagervall och hans kollegor över ett av de lag som spelade ligans mest effektiva hockey. Den här säsongen är det främst den målmässiga utdelningen som inte varit på plats. Hittills är Redhawks ett topplag i serien i så gott som allt frånsett effektiviteten så väl offensivt som defensivt.

– Det finns mycket i vårt spel som är väldigt bra och vi spelar en hockey som kommer att ge betalt. Självklart är det resultaten som räknas, men jag tror stenhårt på det vi gör på daglig basis. Vi har ett team som fungerar, både när det gäller verksamheten i tränarrummet och i spelarnas omklädningsrum. Det känns också väldigt roligt att få det här kvittot, att klubbledningen känner samma som jag gör, att vi har något riktigt bra på gång, säger Joakim Fagervall själv i en kommentar och fortsätter;

– Jag tror att vi kan nå hur långt som helst. Det finns inga begränsningar för det här laget. Vi ska lära oss att leva med att vi har andra förväntningar på oss. Det är helt rätt att vi flyttar fram våra positioner och jag brinner för att vi ska gå hela vägen tillsammans.
Det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2023.

FAKTA / Joakim Fagervall
Född: 1969-01-11
Födelseort: Kiruna
Klubbar i tränarkarriären: Vimmerby, Boden, Oskarshamn, Björklöven, Molot-Prikamie Perm, Tingsryd, Västerås, Luleå, Malmö Redhawks
Meriter: Årets tränare i HockeyAllsvenskan 2020, CHL-mästare 2015
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med en säsong, vilket innebär att hela tränarstaben har kontrakt över säsongen 2022-23

Tränarprofil Joakim Fagervall

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners