MALMÖ REDHAWKS: Mathias Tjärnqvist återvänder till Malmö Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I förra veckan fick Tomas Kollar sin första assisterande tränare i Petri Liimatainen. Nu är tränarstaben komplett när Mathias Tjärnqvist, 43, återvänder till Malmö Redhawks efter tre säsonger på annat håll.

– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i klubben igen, jag trivdes fantastiskt bra här senast, både som spelare och i min ledarroll. Jag vet att det finns en stor potential i det laget som redan är på plats och det ska vi se till att få ut på isen också. Jag ser med spänning fram emot att få jobba tight tillsammans med både Tomas, Petri och Cristopher Nihlstorp samt hela vårt Performance Team, säger Mathias Tjärnqvist själv i en kommentar.

Mathias Tjärnqvist gjorde sina avslutande säsonger av spelarkarriären i Redhawks och var med om att både ta upp och etablera klubben i SHL. Efter att han lade skridskorna på hyllan tog han en roll som assisterande sportchef, men han vikarierade också som assisterande tränare under den senare delen av säsongen 2017/18. Nu har han fått ytterligare tränarrutin efter en säsong som J18-tränare och två år i den assisterande rollen i Oskarshamn, där han under våren var med och tog laget till en kvartsfinal.

– Mathias har gjort ett jättebra jobb under två säsonger i Oskarshamn och fått stor erfarenhet, inte minst från slutspelsäventyret under den här säsongen. Precis som Petri Liimatainen har han också en historik i klubben och känner den väl. Även Mathias har en väldigt framgångsrik spelarkarriär där han blivit mästare i Sverige, vunnit medaljer med Tre Kronor och tagit chansen på den största scenen i NHL. Nu känns det väldigt roligt att få välkomna honom tillbaka till Malmö Redhawks och vi känner att vi har satt samman en stark tränarstab till den kommande säsongen, säger General Manager Patrik Sylvegård.

Mathias Tjärnqvists kontrakt gäller över de tre kommande säsongerna och han kommer ner till Malmö Arena under nästa vecka.

FAKTA / Mathias Tjärnqvist
Född: 1979-04-15
Födelseort: Umeå
Roll: Assisterande tränare
Klubbar som spelare: Rögle, Djurgården, Dallas Stars, Utah Grizzlies, HV71, Iowa Stars, Phoenix Coyotes, Malmö Redhawks, JYP Jyväskylä
Klubbar som tränare: Malmö Redhawks, Rögle, Oskarshamn
Meriter: SM-guld 2000 och 2001, VM-silver 2003 och 2004, Avancemang till SHL med Redhawks 2015, 67 A-landskamper, 173 NHL-matcher
Aktuell: Återvänder till Redhawks i rollen som assisterande tränare för klubbens herrlag

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners