MALMÖ REDHAWKS: Ny asstränare klar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under de senaste veckorna, sedan Andreas Lilja meddelade att han lämnar sin tjänst, har Malmö Redhawks sportsliga ledning haft en process för att finna en ny assisterande tränare till SHL-laget. Nu är han klar. Valet har fallit på Pär Styf, 42.

– Pär har varit Joakim Fagervalls förstaval på den här positionen och därför känns det väldigt bra att vi nu har gjort klart med honom. Vi har fått en väldigt bra bild av Pär via vår research och de vitsord vi fått från hans tidigare kollegor samt spelare som haft honom som tränare. Han är duktig på detaljer samt att utveckla spelare och det ska bli spännande att se vad han kan göra i våra miljö under de kommande säsongerna, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Närmast kommer Pär Styf från MODO:s organisation, där han har fem säsonger bakom sig som assisterande tränare, bland annat i en tränarkonstellation med tidigare Redhawkscoachen Björn Hellkvist. Under den gångna säsongen lyftes han också upp som huvudtränare under en tremånadersperiod.

– Det ska bli jättespännande och kul att komma till Redhawks. Jag ser det som en härlig utmaning och känner ett stort driv för att få vara med på den här resan, som vi ska göra tillsammans. Den bild jag fått av ledarstaben är bara positiv. Känslan är att de har ett väldigt stort driv och där vill jag vara med och bidra med det engagemang samt vilja och passion som jag har för hockeyn, säger Pär Styf själv i en kommentar.

Kontraktet gäller över de två kommande säsongerna.

FAKTA / Pär Styf
Född: 1979-04-11
Födelseort: Sollefteå
Position: Assisterande tränare
Moderklubb: Antjärns IK
Klubbar i tränarkarriären: Kovland, MODO Hockey
Aktuell: Är ny assisterande tränare i Redhawks

Tränarprofil Pär Styf

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners