QUEEN & SLIM: Bakom kulisserna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Queen & Slim är en kraftfull kärlekshistoria som konfronterar både rasism som våld.

Ett par på flykt, i likhet som Bonnie & Clyde, berättar regissören Melina Matsoukas och manusförfattaren Lena Waithe i en ny featurette om filmen som ger en autentisk insyn i vad det innebär att vara svart i USA.

På en misslyckad första dejt tillsammans i Ohio blir en svart man och en svart kvinna stoppade för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar med både plötsliga och tragiska resultat när mannen dödar en polis i självförsvar. Skräckslagna tvingas mannen, en butiksanställd, och kvinnan, en brottmålsadvokat, att fly för sina liv. Men incidenten fångas på video och går viralt, och paret blir omedvetet en symbol för både trauma, skräck, sorg och smärta för människor över hela landet.

Under flykten börjar de hitta sig själva i varandra, och de svåraste, mest desperata omständigheterna kommer att leda till en djup och stark kärlek som blottar deras mänsklighet och formar resten av deras liv.

Regisserad av: Melina Matsoukas
Producerad och skriven av: Lena Waithe
I rollerna: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine, Chloë Sevigny, Flea, John Sturgill Simpson, Indya Moore m fl.

QUEEN & SLIM KOMMER PÅ BIO 6 MARS

© UIP

print

Våra samarbetspartners