FOSSE/VERDON bland på HBO Nordics aprilnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att Game of Thrones allra sista säsong drar igång 15 april har väl inte undgått någon. Vi tar också avsked av Veep med en sjunde och sista säsong. Premiär blir det för Fosse/Verdon och Gentleman Jack och och för efterlängtade nya säsonger av Barry, Killing Eve och Bosch.

Välkommen till sköna april på HBO Nordic.

Veep
Säsong 7 (sista säsongen) – premiär 1 april
I den allra sista säsongen av Veep försöker Selina Meyer vinna mer mark genom att bearbeta superrika donatorer och väja undan andra utmanare, bland dem kongressmannen Jonah Ryan. Selinas egen trupp av missanpassade medarbetare är också tillbaka, förutom Mike som blivit bannlyst och ersatts av hans nemesis, reportern Leon West. I rollerna; Julia Louis-Dreyfus, Tony Hale, Anna Clumsky och Matt Walsh.

Barry
Säsong 2 – premiär 1 april
Den mörka komediserien Barry, med Emmybelönade Bill Hader i huvudrollen, är tillbaka med åtta nya avsnitt. Han kämpar febrilt för att lämna sitt våldsamma liv och sin karriär som yrkesmördare för sin nyfunna passion i livet – skådespelandet. Men det blir stökigt. Han ställer sig också frågan vad inom honom själv som gjort honom till en mördare? I övriga roller ser vi Henry Winkler, Stephen Root, Sarah Goldberg och Anthony Carrigan.

The Strain
Säsong 4 – premiär 1 april
Dr Ephraim Goodweather, chef för New Yorks folkhälsomyndighet, tillkallas för att utreda ett gåtfullt virusutbrott som visar tecken på att vara en uråldrig och ondskefull stam av vampyrism. När detta sprider sig tvingas Eph, hans arbetslag och vanliga New York-bor ut i krig för att rädda mänskligheten. Thrillerserien är baserad på Guillermo del Toros och Chuck Hogans The Strain-trilogi och är producerad av FX Productions.

I Am the Night
Premiär 4 april
Fauna Hodel gavs bort som nyfödd. När hon som vuxen börjar nysta i sitt förflutna får hon upp ett illavarslande spår som leder henne till en ökänd gynekolog i Hollywood, Dr. George Hodel – en man som är inblandad i glamourstadens mest mörka mänskliga öden. I rollerna; Chris Pine, India Eisley, Jefferson Mays och Connie Nielsen. Regi; Patty Jenkins (Wonder Woman).

Marvel’s Cloak & Dagger
Säsong 2 – premiär 5 april
De två tonåringarna Tandy Bowen (Dagger) och Tyrone Johnson (Cloak) sammanfördes när en oljerigg kollapsade i New Orleans. De har helt olika bakgrund; Tandy kommer från en välbärgad uppväxt och Tyrone från enkla förhållanden. Nu är de på rymmen i New York och tack vare deras starka samhörighet utvecklas också deras krafter, samtidigt som känslorna de har för varandra gör allt mer komplicerat. Serien är iscensatt i Marvel’s Cinematic Universe (MCU). Oliva Holt och Aubrey Joseph gör huvudrollerna.

Warrior
Premiär 6 april
Skapad och exekutivt producerad av Jonathan Tropper (Banshee). Ett rått, actionladdat kriminaldrama som utspelar sig under det brutala Tong-kriget i San Franciscos Chinatown i slutet av 1800-talet. Vi följer Ah Sahm, lärling inom martial arts och invandrad från Kina under mystiska omständigheter. Han blir hantlangare till en av Chinatowns mest inflytelserika kinesiska kriminella familjer. Serien är inspelad i Cape Town i Sydafrika och är baserad på martial art-legenden Bruce Lees manuskript. I rollerna; Andrew Koji, Kieran Bew, Olivia Cheng, Dianne Doan och Dean Jagger.

Wyatt Cenac’s Problem Areas
Säsong 2 – premiär 6 april
Komikern och skribenten Wyatt Cenac’s annorlunda dokumentärserie med mycket humor, tar sig an de mest aktuella och omdebatterade frågorna i USA. Cenac besöker allehanda platser och människor och hittar oortodoxa lösningar på deras problem, samt avrundar inför publik i en studiodel av programmet.

Native Son
HBO-film – premiär 7 april
Bigger Thomas, en ung afroamerikansk man i Chicago, får jobb som chaufför till affärsmannen Will Dalton. Thomas träder nu in i en ny, förförisk värld av rikedom och makt – samt stiftar bekantskap med Daltons dotter Mary. Han ställs inför en rad oväntade val och omständigheter som kommer förändra hans liv för alltid. Regidebut av Rashid Johnson, manus av Suzan-Lori Parks. I rollerna, Ashton Sanders, Bill Camp och Margaret Qualley.

Killing Eve
Säsong 2 – premiär 8 april
Sandra Oh och Jodie Comer repriserar sina hyllade roller som M16-agenten Eve (Oh) och psykopatiska yrkesmördaren Villanelle (Comer), i historien om två kvinnor som länkas samman i fixeringen av varandra och en brutal händelse. Andra säsongen tar vid där första slutade – Villanelle har försvunnit och Eve har ingen aning om kvinnan hon just knivhuggit överlevt eller inte. De är båda ute på djupt vatten och Eve måste hitta Villanelle innan någon annan gör det. Serien är baserad på böckerna Codename Villanelle av Luke Jennings och exekutivt producerad av Sally Woodward Gentle, Lee Morris, Phoebe Waller-Bridge, Gina Mingacci och seriens huvud-manusförfattare Emerald Fennell.

The Chi
Säsong 2 – premiär 8 april
En helt vanlig dag och i Chicagos södra del håller barnen på att göra sig i ordning inför skolan, föräldrarna är på väg till jobbet, ungdomarna försöker försörja sig och de äldre håller utskik från sina verandor. Samtidigt i det tuffa området, The Chi, hotar riktiga faror att krossa drömmar. Här kan till och med det enklaste beslutet vara skillnaden mellan liv och död. The Chi är skapad av Emmy- vinnaren Lena Waithe och i rollerna ser vi Jason Mitchell, Ntare Guma Mbaho Mwine och Jacob Latimore.

Fosse/Verdon
Premiär 10 april
Baserad på biografin Fosse av Sam Wasson. Serien Fosse/Verdon berättar historien om det romantiska och kreativa partnerskapet mellan Bob Fosse and Gwen Verdon. Han var en visionär filmskapare och en av teatervärldens mest inflytelserika koreografer och regissörer. Hon var en av de bästa dansarna Broadway någonsin skådat. Tillsammans förändrade de den amerikanska kulturscenen men till vilket pris? Präglat av Fosses koreografi tar serien ett djupdyk ner i underhållningsindustrin, framgångens pris och lidandet som följer konsten hack i häl. I rollerna ser vi Sam Rockwell och Michelle Williams.

Game of Thrones
Säsong 8 (sista säsongen) – premiär 15 april
Dags för den allra sista säsongen av Game of Thrones. De sju kungarikena i Westeros och dess nobla familjers kamp om Järntronen har hittills berättats genom sju säsonger och belönats med 47 Emmys – mer än någon annan manusbaserad tv-serie i historien. Serien är baserad på böckerna A Song of Ice and Fire skrivna av George R.R. Martin och bearbetad för tv av David Benioff och D.B. Weiss. Den åttonde och sista säsongen består av sex avsnitt och i ledande roller återser vi bland många andra Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Sophie Turner, Nikolaj Coster-Waldau och Pilou Asbæk.

Bosch
Säsong 5 – premiär 20 april
15 månader har gått sedan Bosch i säsong 4 slutligen lyckades dra sin mammas mördare inför rätta och nu söker han sanningen på två olika håll. Nya bevis i gamla fall får folk att undra om Bosch har gått för långt genom att plantera bevismaterialet. Samtidigt, i ett apotek i Hollywood, sker ett mord som avslöjar en sofistikerad drogfabrik och Bosch sökande efter mördaren leder honom in på en farlig väg. Baserad på Michael Connellys bokserie och med Titus Welliver i rollen som Harry Bosch.

Gentleman Jack
Premiär 23 april
Historisk, verklighetsbaserad dramaserie skapad av Sally Wainwright (Happy Valley, Scott & Bailey), med Suranne Jones (Doctor Foster, Scott & Bailey) i huvudrollen. Markägaren och industrialisten Anne Lister (Jones) återvänder 1832 till släktgodset Shibden Hall i västra Yorkshire efter år av resande och studier. Lister har stora planer på att utveckla godset och affärerna liksom för sin egen personliga del i att hitta en hustru. Anne Listers personliga dagböcker, som serien är baserad på, omfattar över 4 miljoner ord och hon skrev den till stor del på kod. I övriga roller ser vi bland andra Katherine Kelly och danska Sofie Gråbøl gör rollen som den danska drottningen Marie.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners