THOMAS ERIKSON bland faktanyheter i februari- och mars från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Konsten at elda av Mattias Norberg
I Konsten att elda delar eld- och överlevnadsexperten Mattias Norberg med sig av sin detaljerade kunskap om att göra upp eld utomhus – allt från att välja rätt ved och tillverka fiffiga tändmaterial till hur du får igång en perfekt brasa, även när veden är sur, vinden viner och tändstickorna glömts kvar hemma. Boken är rikt illustrerad med bilder som steg för steg lär ut såväl moderna som uråldriga eldningstekniker. Boken berättar också om människans långa och nära relation till elden och ger även den vetenskapliga förklaringen till eldens innersta väsen och beskriver vilka faktorer som avgör om du ska få fyr.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-02-28

Hjärtinfarkten av Jakob Ratz Endler, Martin Ratz
Känner du någon som drabbats av en hjärtinfarkt? Då är du inte ensam. Det är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och ungefär var tjugonde minut drabbas någon i vårt land av en akut hjärtinfarkt. Vad många inte vet är att man kan minska risken att drabbas genom att förändra sitt sätt att leva.
Bröderna Jakob Ratz Endler och Martin Ratz skriver lättförståeligt och intressant om hjärtinfarkter, vad de orsakas av och hur de behandlas. De varvar fakta med personliga berättelser, expertråd och konkreta tips. Jakob är specialistläkare och har bevittnat många hjärtinfarkter. Martin drabbades helt oväntat som frisk 44-åring av en hjärtinfarkt när han cyklade hem från ett träningspass i simbassängen. I boken får vi följa hans upplevelser under och efter infarkten. En stor mängd andra patienter berättar också om sina erfarenheter och hur man går vidare.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-03-10

Äta vilda växter av Lisen Sundgren
Författaren, föreläsaren och skribenten Lisen Sundgren är en av Sveriges främsta experter på användningen av både vilda och odlade ätliga växter. I sin nya bok Äta vilda växter vill hon uppmuntra läsaren att ta för sig av vad naturen har att erbjuda och samtidigt komma ut och njuta av naturen. I boken presenteras 33 vilda och ätbara örter, blommor och bär – hur de ser ut, när på året man kan plocka dem och recept för att tillaga dem. Boken är till vis del baserad på hennes förra bästsäljande bok Vildvuxet (2017) men kompletterad med nya växter och recept – och i ett format perfekt för att ta med ut i naturen och använda på plats. Varje växt illustreras med vackra och detaljerade akvarellmålningar, så att läsaren lätt kan plocka rätt.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-03-17
Format: Inbunden, E-bok

Baka i långpanna deluxe av Frida Skattberg
Frida Skattberg är en av våra största influencers inom bakning. Via kontot Baka med Frida bjuder hon på recept som är såväl kreativa som enkla och såväl klassiker som nytänkande bakverk. Baka i långpanna deluxe är hennes andra bok och uppföljaren till succén Kladdkakor deluxe. Att baka i långpanna är både enkelt och lyxigt, och perfekt när du behöver baka för många. Och allt kan verkligen bakas i långpanna, här finns alltifrån klassiker som mjuka kakor och brownies i en mängd olika varianter, till mer oväntade långpannebak som hallongrottor, chocolate chip cookies, prinsesstårta och chokladlasagne.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-03-17

Omgiven av motgångar av Thomas Erikson
Succéförfattaren och föreläsaren Thomas Erikson har tidigare avhandlat idioter, psykopater, latmaskar och dåliga chefer. Denna gång tar han ett helhetsgrepp om motgångar av olika slag: problem på jobbet, i familjen, ekonomiska bekymmer, kärlekstrubbel, galna grannar, tärande konflikter… Helt enkelt när livet känns som en enda lång uppförsbacke. Som vanligt skriver Thomas underhållande och ringar in prövningarna så att vi känner oss träffade samtidigt som han bjuder på egna erfarenheter och motgångar. Inkännande och med glimten i ögat lotsar han oss mot ljuset i tunneln. Och pekar på konkreta lösningar och förhållningssätt både inom och utanför oss själva.
Thomas Erikson är en uppskattad föreläsare och med sina böcker som bas föreläser han över hela Europa. Temat är kommunikation och utmaningen i att nå fram till varandra på ett effektivt sätt. De tidigare ”Omgiven av-böckerna” har sålt i mer än två miljoner exemplar världen över. Omgiven av idioter har nyligen publicerats i USA.
Bokförlaget Forum
Utgivningsdag: 2020-03-27
Format: Inbunden, Ljudbok

Skörda, Lagra och Laga av Theres Lundén, Johannes Wätterbäck
Skörda, lagra, laga är en bok om hur och när man bäst skördar, hur man lagrar för bäst hållbarhet samt recept på vad man kan laga och använda sin skörd till. Boken är både en trädgårdsbok med erfarna råd från mästerodlarduon bakom bloggen Farbror Grön, och en kokbok med deras bästa recept. En oslagbar kombination för alla som odlar ätbart, och som passar även den ovana odlaren. Johannes Wätterbäck och Theres Lundén driver den populära trädgårdsbloggen Farbror Grön och är frekventa föredragshållare och håller trädgårdskurser. De har tidigare gett ut de populära och prisbelönade trädgårdsböckerna Alla fingrar gröna och Flera fingrar gröna.
Bonnier Fakta
Utgivningsdag: 2020-03-31

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners