CARIN HJULSTRÖM bland skönlitteraturnyheter i februari- och mars från Bokförlaget Ester Bonnier

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nätterna vid havet av Nicholas Sparks
En gripande kärleksroman av internationella succéförfattaren Nicholas Sparks. Adrienne Willis behöver omvärdera sitt liv efter att hennes man lämnat henne för en yngre kvinna. När en vän erbjuder Adrienne möjligheten att komma bort över helgen och ta hand om vännens värdshus i en liten kuststad i North Carolina, tar Adrienne chansen direkt. Vad Adrienne inte vet är att det är en storm på väg, på fler sätt än hon kan tänka sig. Medan stormen närmar sig har Adrienne enbart en gäst – Paul Flanner. En man som flyr från sitt egna förflutna. Strandade och isolerade i värdshuset finner två sargade människor tröst hos varandra under några få dagar, och mot alla odds sätts känslor i rörelse som kommer att påverka dem för all framtid.
Nicholas Sparks är en av världens mest älskade författare. Han har skrivit 21 romaner som alla toppat listorna i hemlandet USA. Hans böcker är översatta till fler än 50 språk och har sålt mer än 100 miljoner exemplar världen över.
Lovereads
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok
Utgivningsdag: 2020-02-03

Familjen Bridgerton. En oundviklig längtan av Julia Quinn
Fjärde fristående delen i serien om familjen Bridgerton i 1800-talets England. Penelope Featherington har varit hemligt förälskad i sin bästa väns storebror så länge hon kan minnas. Hon tror sig veta allt om Colin Bridgerton – tills hon råkar avslöja hans djupaste hemlighet, som får henne att tvivla på att hon känner honom alls. Colin själv är trött på att ses som en korkad charmör, trött på allas fixering vid skvallerskribenten lady Whistledown, som inte verkar kunna publicera ett nummer utan att nämna honom. Men när han återvänder till London efter en lång resa upptäcker han att saker faktiskt har förändrats – inte minst Penelope Featherington.
Julia Quinn är en amerikansk romanceförfattare som har skrivit 35 romaner, varav åtta ingår i serien om familjen Bridgerton. Hennes böcker har legat överst på New York Times bestsellerlista och översatts till 30 språk världen över. Bridgerton-serien blir snart tv-serie på Netflix!
Lovereads
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok
Utgivningsdag: 2020-02-12

Bara ett litet mord av Carin Hjulström
Slottsmiljöer vid Mälaren är scenen för Carin Hjulströms nya deckarserie om skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes halvkriminelle brorson. Författaren till de älskade böckerna om Frida Fors skriver nu mysdeckare i Agatha Christies anda. Siri har alltid haft dåligt samvete för den föräldralöse Anton. Hon har prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. När älskaren bryter relationen flyr Siri till Stockholm. Hon landar hos Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Samtidigt hittas en jakttillsyningsman död på en åker, i en sky av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i mordfallet. Snart inser han att den nyinflyttade skådespelerskan har näsa för ledtrådar och dessutom är ett trevligt sällskap.
Carin Hjulström är förutom författare även journalist, manusförfattare och programledare. Hon har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från allt i från brutala politiska mord till trevande nätdejting och feelgood.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok
Utgivningsdag: 2020-03-04

Cold Case: Väg 9 av Tina Frennstedt
Den andra fristående delen i Cold Case, den prisbelönta deckarserien inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En kontroversiell konstnärinna hittas död vid Stenshuvud fyr på långfredagsmorgon. I anslutning till liket upptäcker man en märklig lera som visar sig vara identisk med den som fanns på brottsplatsen utanför Ystad där den unge pianisten tortyrmördades för 15 år sedan. När kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, även kallad supersnuten, tillsammans med kollegan Marie Erling tittar närmare på fallen hittar hon inga uppenbara kopplingar mellan offren men nyheten startar en kedja av dramatiska händelser på Österlen. Samtidigt börjar en tvåbarnsmamma misstänka att hennes man inte är den hon trodde att han var.
Tina Frennstedt är en av Sveriges främsta kriminalreportrar med ett förflutet på flera stora tidningar och TV-produktioner. Hennes första bok om kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, “Cold Case: Försvunnen”, belönades med Crimetime Award 2019 för Årets deckardebut och blev en stor försäljningsframgång.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok
Utgivningsdag: 2020-03-18

Död mans tango av Geir Tangen
Tredje delen i deckarserien om journalisten Viljar Ravn Gudmundsson och kommissarie Lotte Skeisvoll är en bladvändare om mord, hämnd och ensamhet. Lugna Haugesund väcks ur sin sensommardvala av en rad bestialiska mord. Någon har velat se dessa människor lida, människor som en gång i tiden delade ungdomen med varandra. I jakten på sanningen känner Lotte att mördaren kommer henne närmare. Under utredningens gång tyngs hon och Viljar också av den mörka hemlighet de delar. Det hela utvecklar sig till deras livs mardröm.
Geir Tangen är författare och gymnasielärare och har tidigare arbetat som frilansjournalist för tidningar, radio och tv. Han driver också Norges största deckarblogg med 170 000 läsare.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok
Utgivningsdag: 2020-03-25

En sista vinter av Håkan Norebäck
En sista vinter är en stark debutroman om skuld och försoning. Om en pojke som dog, och om att vända hem till något som kanske inte längre finns. Det är blyertsgrå december och Jonny är på väg till den döende hemorten för första gången på länge. Hans pappa är sjuk och mamman vill att hela familjen ska samlas och fira jul. Nu ska allt bli bra. Men när pappan plötsligt dör och familjeåkeriet måste räddas, dras Jonny in i sin brors smutsiga affärer. Minnesbilderna blir allt starkare, av den tragedi han anklagades för, av det han utsattes för som barn. Han flyr in i sitt gamla missbruk och en morgon vaknar han blodig och förvirrad. Vad kan han ha gjort sig skyldig till? Och vem är egentligen Nino, den tystlåtne pojken som försöker närma sig honom?
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok
Utgivningsdag: 2020-03-25

Våroffer av Anders de la Motte
Med Våroffer avslutar författaren Anders de la Mottes sin storsäljande och hyllade årstidskvartett – samtliga tre tidigare böcker i serien har nominerats till Årets svenska kriminalroman. Den senaste boken ”Vintereld” har sålt i över 100 000 exemplar. Delarna i årstidsserien är fristående men utspelar sig på samma plats:landsbygden i nordvästra Skåne där Anders de la Motte växte upp. Anders de la Motte jobbar under våren med att utveckla årstidsserien som TV-serie på uppdrag av Viaplay.
Valborgsnatten 1986 mördas en sextonårig flicka under ritualliknande former i skogen intill ett skånskt slott. Hennes styvbror döms för dådet, och kort därefter försvinner hela familjen spårlöst. Våren 2019 flyttar läkaren Thea Lind in på slottet. Efter att ha gjort ett märkligt fynd i en uråldrig ek ökar hennes fascination för den gamla tragedin. I takt med att hon upptäcker likheter mellan flickans uppväxt och sitt eget såriga förflutna, blir hon alltmer övertygad om att sanningen om mordet aldrig kommit fram. Och att våren 1985 kanske krävt flera offer.
Bokförlaget Forum
Format: Inbunden, Ljudbok, E-bok
Utgivningsdag: 2020-03-30

© Bokförlaget Ester Bonnier

print

Våra samarbetspartners