MELODIFESTIVALEN 2020: Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck på lördag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Processen att hitta en ersättare för Thorsten Flinck i deltävling 2 är avslutad. Valet föll på Jan Johansen som kommer att framföra Miraklernas tid, skriven av Thomas G:son, i lördagens tävling.

– Jag är väldigt tacksam över att Jan Johansen har tackat ja med så kort varsel. Det är inte vem som helst som kan ställa sig på Melodifestivalens scen inför tre miljoner tittare under de här omständigheterna. Med en erfaren artist som Jan är tävlingen på lördag säkrad och jag är övertygad om att han kommer att göra en fin version av Miraklernas tid, säger Karin Gunnarsson tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020.

Jan Johansen har tävlat i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. 1995 vann han tävlingen med Se på mig och slutade sedan på tredje plats i Eurovision Song Contest. 2001 tävlade han med Ingenmansland, 2002 med Sista andetaget och 2003 med Let Your Spirit Fly som han sjöng tillsammans med Pernilla Wahlgren.

© SVT

print

Våra samarbetspartners