WHITESNAKE även till Sverige

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Multiplatinasäljande Whitesnake, det legendariska rock ‘n’ roll-bandet som grundades av Deep Purple-sångaren och Rock and Roll Hall Of Famer David Coverdale är stolta över att kunna meddela att Flesh & Blood World Tour från 2019 kommer att fortsätta under 2020. Efter de globala framgångarna med albumet Flesh & Bloodspelade bandet på 55 konserter i 24 länder för mer än 600 000 fans under 2019.

Liksom 2019 kommer turnén att innehålla låtar från bandets kritikerrosade och prisbelönta 13:e studioalbum Flesh & Blood samt deras största hits och låtar från en av de främsta katalogerna i rock ‘n’ roll-historien på över 40 år.

Den första singeln och tillhörande musikvideon från det nya albumet med titeln Shut Up & Kiss Mesläpptes globalt i februari 2019 och har över 2 miljoner visningar på YouTube.

De efterföljande singlarna Hey You … You Make Me Rock och Trouble Is Your Middle Name spelades på radiolistor över hela världen i flera månader efter att de släpptes.

Gruppen etablerades 1978 av före detta Deep Purple-sångaren David Coverdale och har släppt flera platinasäljande album inklusive Trouble, Lovehunter, Ready And Willing och Come An’ Get It till mer explosiv hårdrock med uppdaterat Whitesnake-sound på multiplatinasäljande albumet Slide It In och kunde 2017 fira sitt 30-årsjubileum med det självbetitlade, miljonsäljande hitalbumet från 1987, Whitesnake. Från dessa album kom flera hits som nådde topp 10 över hela världen, inklusive #1 singlar Here I Go Again och Is This Love samt den oförglömliga Still Of The Night där nästan alla dominerade MTV 24 timmar om dygnet i hela världen.

2017 markerade 30-årsjubileet för deras mest framgångsrika album – Whitesnake – med ett Deluxepaket, släppt via Rhino Records med enorm framgång.

Samarbetet med Rhino fortsätter med den senaste versionen av 30-årsjubileumsversionen av Slip Of The Tongue. 6CD / DVD-samlingen inkluderar en ny remaster av albumet, plus outgivna studioinspelningar, ljud och video från bandets framträdande vid festivalen Monsters of Rock 1990, och nya intervjuer med Whitesnakes grundare och sångare David Coverdale.

Bombasm, djärvhet, talang och passion har bidragit till att etablera Whitesnake som långvariga, platinasäljande favoriter, och de är tillbaka med en smäll 2020. Den världsberömda gruppen med David Coverdale, Reb Beach, Joel Hoekstra, Michael Devin, Tommy Aldrigde och Michele Luppi kommer till Hovet i Stockholm fredag den 8 maj och Partille Arena i Göteborg den 12 maj.

David Coverdale … Sångare i Whitesnake: ”We are truly excited & looking forward to playing at Hovet, Stockholm and Partille Arena, Gothenburg in 2020 on what will be a continued celebration of the 40th Anniversary of Whitesnake and the “FLESH & BLOOD” World Tour.

“I am so honoured & grateful to still be touring this planet, for over 40 years now I have been celebrating & enjoying unforgettable moments with millions of people…All of whom have joined me on this amazing journey… I truly love the shared experience & simply love my job & always will… Over 4 Decadent, Delicious Decades Of Reptilian FUN!!! Thank YOU!!.

David Coverdale – sång
Reb Beach – gitarr
Joel Hoekstra – gitarr
Michael Devin – bas
Tommy Aldridge – trummor
Michele Luppi – keyboard

Very special guests denna kväll är svenska Europe. Med över 20 000 000 sålda album och en imponerande karriär som sträcker sig över 35 år. 2017 släppte de sitt 11:e studioalbum Walk The Earthsom spelades in i legendariska Abbey Road Studio i London med Grammy Award-vinnande producenten Dave Cobb (Rival Sons, Shooter Jennings, Jason Isbell, Chris Stapleton). Bandet har sedan dess turnerat med albumet på Tour The Earthoch har indikerat att det tredje decenniet av detta millenium kommer att få se mycket mer av Europe!

Vi ser fram emot att välkomna Whitesnake till Hovet i Stockholm den 8 maj och Partille Arena i Göteborg den 12 maj!

Datum
8/5 – Hovet, Stockholm
12/5 – Partille Arena, Göteborg

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners